Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Diş ağrısı neden olur? Kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı hakkında merak edilen tüm detaylar...

DİŞ AĞRISI NEDİR?

Toplumda yaygın olan diş ağrısı,diş çürüğünün ilerlediği durumlarda dişin içerisindeki sinir-damar paketi etkilenebilir ve zamanla ağrı olmasına neden olur.

DİŞ AĞRISI SEBEBLERİ

  • Çürük DişlerDentin HassasiyetiGömülü dişlerSinüzit

DİŞ AĞRISI TEDAVİ YÖNTEMİ

Dişte oluşan ağrı daha fazla şiddetlenirse, bu iltihaplanmanın göstergesidir. Doktora başvurup antibiyotik almak gerekir. Doktor önerisi ile tedaviye başlamalısınız. Ağrı hafif ise bazı ağrı kesici ilaçlar alıp ağrıyı kesebilirsiniz. Dişte oluşan ağrı daha fazla şiddetlenirse, bu iltihaplanmanın göstergesidir. Doktora başvurup antibiyotik almak gerekir. Doktor önerisi ile tedaviye başlamalısınız. Ağrı hafif ise bazı ağrı kesici ilaçlar alıp ağrıyı kesebilirsiniz.Eğer ağrı diş çürüğü kaynaklıysa ve çürük ilerleyerek dişin sinirine kadar ulaşmışsa ya da diş siniri başka sebeplerle canlılığını yitirmişse, bu dişler ‘kanal tedavisi’ ile tedavi edilebilir. Herhangi bir tedavi uygulanmadığı takdirde enfeksiyon şişliğe neden olabilir, apse oluşabilir. tedavi edilmezse dişin çekilmesi gerekebilir.

Haberi Hazırlayan: Elif Şebnem Özkılınç
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ