Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        seçim 2024 banner
        Haberler Gündem Didim'de bulunan taşlardaki 'dünya dışı 6 element'in aslı ortaya çıktı

        Aydın’ın Didim ilçesibir vatandaş tarafından bulunan bazı taşlarda dünya üzerinde bulunmayan 6 adet element bulunduğu iddia edildi. DHA'nın haberine göre, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (ÜSKİM) analiz için gönderilen taşlarda bulunan 26 elementin 6'sının dünya üzerinde bulunmadığının raporlandığı iddia edildi. İddianın doğru olmadığına ilişkin açıklama yine ÜSKİM'den geldi. ÜSKİM Genel Koordinatörü Gökhan Ceyhan, raporda gönderilen numuneler üzerine çıkarttıkları raporda sonuçlar üzerine bir yorumda bulunmadıklarına dikkat çekerek, henüz keşfedilmemiş 6 elementi keşfettikleri iddialarının gerçeği yansıtmadığınıbelirtti.

        REKLAM

        İDDİANIN SAHİBİ RUMİ ÇATIKKAŞ

        DHA'nın haberine göre,Didim'in Fevzipaşa Mahallesi, Sahte Cennet mevkiinde restoran işleten Rumi Çatıkkaş, geçen yıl Eylül ayında sahilde gezerken farklı boyutlarda 5 taş topladı. 875 gram ile 9 kilogram ağırlığındaki taşlarla ilgili Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSKİM) laboratuvarı'nda analiz yaptırdı. Yapılan incelemede, taşların içinde 26 element tespit edildi. Taşları bulan Çatıkkaş, rapor üzerinde kendi yaptığı yorumla bu26 elementin 20'sinin dünyada var olduğunu6'sının ise dünyada olmayan elementler olduğuiddia etti.Meteor taşlarını incelerken özellikle içlerinden birinin dikkatini çektiğini belirten Rumi Çatıkkaş, "Taşı fotoğraflayıp büyüttüğümde üzerinde insan ve hayvan resimlerinin olduğunu fark ettim. Resimli gök taşının tanıdığım amatör fotoğrafçıya da çok sayıda fotoğrafını çektirdim. Fotoğrafları incelediğimizde taşın üzerinde 40'a yakın insan ve hayvan figürünün olduğunu fark ettik" dedi.

        REKLAM

        ÜSKİM İDDİAYI YALANLADI

        Rumi Çatıkkaş’ın bulduğu taşlara ilişkin ortaya attığı bu iddiayine analizin yapıldığı ÜSKİM tarafından kesin bir dille yalanlandı.teyit.org’un ulaştığı ÜSKİM Genel Koordinatörü Gökhan Ceyhan,taşlarda tespit edilen 6 elementin dünya dışı olduğuna ilişkin iddianındoğru olmadığını,kendilerinin yaptığı analizi doğru aktarmadığını vurguladı. Kendilerine gönderilen numuneler üzerine çıkarttıkları raporda sonuçlar üzerine herhangi bir yorumda bulunmadıklarına dikkat çeken Ceyhan, DHA'ya röportaj veren Rumi Çatıkkaş’ın sonuçları çarpıtarak aktardığını belirtti.

        'ŞAHSIN BEYANINA DAYANDIRILARAK VERİLEN BİLGİLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

        ÜSKİM Genel Koordinatörü Gökhan Ceyhan'ın açıklamalarının dışında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü de 7 Ocak'ta konuya ilişkin bir duyuru yaptı. Çatıkkaş yerine Alper Altay ismiyle analiz için ÜSKİM'e verildiği ortaya çıkan duyuruda şu ifadelere yer verildi:Bu habere konu olan malzeme tarafımıza 24.09.2018 tarihinde Alper Altay isimli şahıs tarafından elden teslim edilmiştir. Malzeme içeriği hakkında bilgi istenmiştir. Buna istinaden yarı kantitatif bir analiz tekniği olan XRF cihazıyla bu malzemenin analizi gerçekleştirilmiştir. Analiz sonucunda periyodik cetvelde yer alan 26 adet element ve oksit bileşik formları verilmiştir. Raporda malzemenin kökeni hakkında herhangi bir yorum bulunmamaktadır.ÜSKİM laboratuvarında yapılan analiz sonuçlarınca dünyada var olmayan altı elementin tespit edildiğine dair Rumi Çatıkkaş isimli şahsın beyanına dayandırılarak verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır."

        REKLAM

        RAPORDA PAYLAŞILDI

        Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü duyuruya ek ek olarak Rumi Çatıkkaş tarafından bulunduğu iddia edilen taşlarla ilgili raporu da paylaştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa