Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Hoş geldiniz. Sizi tanıyalım biraz. Bize kendinizden, çalışmalarınızdan, müzikle nasıl tanıştığınızdan ve bu ikilinin nasıl bir araya geldiğinden biraz bahseder misiniz?

Ahmet Koç: 1970'li yıllarda Çetin ve ben, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvarı'nda birlikte okuduk ve müzik eğitimi aldık. Bu eğitim sürecinde, enstrüman çalmanın yanı sıra birçok sanatçıya eşlik etme fırsatımız oldu. Ben aranjör-yönetmenlik alanında ilerledim ve 400'ün üzerinde albüm yönettim. Çetin'le birlikte birçok projede yer aldık. 2012'de 'Renkli Türkçe' albümümde Kibariye, Betül Demir, Göksel, Gripin gibi isimlerle düet yaptım ve sonrasında kendim gibi enstrümanist olan dünyaca ünlü klarnet ustası Vasilis Saleas ile 'Daphne' adında bir albüm çıkardım. Bu projeyi kafamda oluşturmuştum. Çetin'le uzun süredir birlikte bir proje yapma fikri zaten vardı ve sonunda bu albüm için bir araya geldik.

"ÜSTATLARIN BACAKLARININ ARASINDA BÜYÜDÜM"

Çetin Akdeniz: Ahmet'le konservatuvar sürecinde başlayan bir arkadaşlığımız var. İlginç bir tesadüf olarak, babalarımız da meslektaşlar. Benim rahmetli babam, enstrüman yapım ustası Ragıp Akdeniz'di. Ahmet'in babası İsa Koç ise tanınmış bir tar ustası. Ben, babamın atölyesinde birbirinden değerli üstatların bacakların arasında büyüdüm diyebilirim. Kocaman kocaman adamlar, şu basit şeyleri nasıl yapamazlar diye düşünürdüm. En sonunda alırdım sazı, amca versene şu sazını derdim. Beni kovarlardılar yanlarından. Moralimizi bozma diye. Konservatuvar eğitimimden sonra müzik piyasasında aktif olarak yer aldım ve birçok sanatçıya refakat ettim. Ahmet gibi yoğun yönetmenlik denemelerim olmadı, ama enstrümanist olarak birçok albümde yer aldım. Albüm sayısını hatırlamıyorum. 5000'den fazla olduğunu düşünüyorum. Öğrencilere yol gösterme amacıyla arşivlik albümler yapmaya çalıştım ve bağlama ile farklı şeylerin yapılabileceğini göstermeye çalıştım. Bağlama, müzik piyasasında genellikle hor görülürdü ama bunun yanlış olduğunu ispatlamaya çalıştım. bir baktım arkamda 'Çetin Akdeniz' ordusu oluştu. Şu anda Medipol Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyim. Benim eşim de müzisyen bas gitar çalıyor, vokal yapıyor. Oğlum gitar çalıyor. Aynı zamanda sosyal medyada aktif bir şekilde müzikle ilgili içerikler paylaşıyorum. Ailecek müzikle ilgileniyoruz ve hatta Yeşilçam film müzikleriyle ilgili bir albüm yapma fikri vardı aklımda. İşte Ahmet'le ortak bir proje yapma fikri de bu şekilde ortaya çıktı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ