Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kısayol Kişisel Bakım Çamaşır Suyu Lekesi Çıkarma Yöntemleri: Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

        Çamaşır Suyu Lekesi Çıkarma

        İnsanların en zorlandığı konulardan bir tanesi olan çamaşır suyu lekesi, çıkması oldukça zorlu görünen lekeler arasında yer almaktadır. Can sıkıcı hale gelebilmekte olan bu leke, kişinin kendini rahatsız hissetmesine yol açabilmektedir. Oldukça can sıkıcı olan bu lekenin giderilmesi için bulunmakta olan bazı yöntemler olduğu da söylenebilmektedir.

        Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

        Çamaşır suyu lekeleri ile genellikle kıyafetlerde karşılaşılmaktadır. Zor bir durum gibi gözükse de aslında oldukça kolay bir şekilde giderilebilmektedir. Belli başlı malzemeler kullanılarak lekenin giderilmesine olanak sağlanabilmektedir. Oldukça kolay bir yöntem ile tek seferde çamaşır suyu lekesinin giderilmesi mümkündür. Bu notada malzeme olarak pamuk ve alkol kullanılması gerekmektedir.

        REKLAM

        Bir kabın içerisine alkol dökülmelidir. Pamuk ise bu kabın içerisindeki alkole batırılmaktadır. Alkollü pamuğun çamaşır suyu batırılmış olan yere sürülmesi gerekmektedir. Ardından herhangi bir işlem yapmadan 24 saat boyunca beklenilmesi gerekli görülmektedir. Daha sonrasında ise lekelerin kıyafetten çıkmakta olduğu gözlemlenmektedir. Genel olarak çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorusuna bu şekilde cevap verilebilmektedir.

        Siyah Pantolondan Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

        Son dönemlerde çamaşır suyu çıkarma noktasında oldukça popüler yöntemlerden bir tanesi olan alkol ve pamuk yöntemi sayesinde siyah pantolon üzerinde yer almakta olan lekelerinde giderilebilmekte olduğu bilinmektedir. Bir pamuk yardımı ile lekenin üzerinde alkol sürülmesi ve 24 saat boyunca bekletilmesi gerekmektedir. Daha sonraki süreçte kıyafet çamaşır makinesinde yıkanabilmektedir. Genel olarak merak edilen bir konu olan giysiden çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorusuna yönelik bu yöntem cevap olarak verilebilmektedir. Pek çok kişinin alkol pamuk yöntemi sayesinde olumlu sonuçlar elde etmekte olduğu söylenebilmektedir. Bu nedenle de bu yöntem sıkça önerilmektedir.

        Pantolondan Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

        Oldukça can sıkıcı durumlardan bir tanesi olan çamaşır suyu lekesi genellikle kıyafetlere bulaşarak kişinin kıyafetinin lekelenmesine neden olmaktadır. Bu durumun giderilmesi ise oldukça zorlayıcı görülebilmektedir. Ancak pantolondan çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorusuna en sık kullanılan pamuk ve alkol yöntemi önerilmektedir. Böylelikle istenmeyen lekelerin giderilmesine olanak sağlanmakta olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmekte olduğundan dolayı da tercih edilmektedir.

        Bunun yanı sıra siyah kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorusu da kişilerin düşünmesine neden olmaktadır. Böyle bir durum için de yine aynı yöntem olan alkol pamuk yöntemi kullanılmalı ve leke üzerinde alkol 24 saat bekletilmelidir. Ardından ise yıkanması gerekmektedir. Bu sayede genellikle çamaşır suyu lekeleri giderilmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa