Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Büşra isminin anlamı nedir? Büşra ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Büşra isminin analizi
        • 1

          Büşra ismi de Türkiye’de yaygın kullanılan kız isimlerinden biridir. Kız çocuk sahibi olmak için gün sayan anne ve baba adaylarının ilgisini çeken bu isim, birbirinden güzel anlamlara sahiptir. Büşra isminin anlamı, Büşra ne demek, Büşra Kuran’da geçiyor mu, Büşra isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Büşra İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsim Türkçe kökenliyse anlamını bilebiliriz ancak toplumda sadece Türkçe kökenli isimler yoktur. Farsça ya da Arapça kökenli isimlerle de karşılaşabiliriz. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Arama motorundan merak ettiğimiz bir ismin anlamına ulaşabiliriz. Toplumda yaygın olarak kullanılan ve pek duyulmayan isimler mevcuttur. Günümüzde ebeveynler daha çok pek duyulmamış isimlere yönelse de yaygın olarak kullanılan isimler popülerliğini korumaktadır. Bu isimlerden biri de Büşra ismidir. Arapça kökenli bir isim olan Büşra ismi, anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Büşra ismi birçok anlama sahiptir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Büşra isminin anlamları şunlardır:

          • Çalışan, çaba gösteren.
          • Müjde, sevinçli haber.
        • 2

          Büşra Ne Demek?

          Toplumumuzda yaygın olarak benimsediği bir görüş vardır. Bu görüşe göre çocuğumuza koyulan isim, çocuğun kişiliği üzerinde etkili olmaktadır. Bu sebeple de anne ve baba adayları isim sürecini titizlikle yönetirler. Güzel anlamlara sahip isimler tercih ederler. Kötü anlamlar taşıyan isimleri çocuğuna koymak istemezler. Ebeveynlerin isim konusundaki öncelikleri farklılık taşıyabilmektedir. Bazı ebeveynler köken üzerinden isim seçerken bazıları da kulağa hoş gelen, kolay telaffuzlu isimlere yönelmektedir. Ancak en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Büşra ismi de toplumumuzda yaygın olarak kullanılan kız isimlerinden biridir. Büşra ismi; çalışan, çaba gösteren, müjde ve sevinçli haber anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Büşra Kuran’da Geçiyor Mu?

          Toplum genelinde isimlerin kökenleri farklılık taşıyabilmektedir. Bazı ebeveynler Türkçe kökenli isimler tercih ederken bazıları Farsça ya da Arapça kökenli isimlere yönelmektedir. Arapça kökenli isimler hem anlamı hem de Kuran’ı Kerim’de yer alması sebebiyle tercih edilebilmektedir. Ancak her Arapça kökenli ismin Kuran’da yer almadığını hatırlatmak isteriz. Kuran’ı Kerim’de yer almayıp birbirinden güzel anlamlara sahip olan isimler de bulunmaktadır. Bu sebeple isim seçmeden önce anlamı hakkında detaylı bir araştırma yapmamız gerekir. Büşra ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin Kuran’da yer alıp almadığını merak etmektedir. Büşra ismi Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette geçmektedir ve Büşra ismini koymak caizdir.

        • 4

          Büşra İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizlerinin kişilik üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş mevcuttur. İsim analizi sayesinde merak ettiğimiz bir ismin olumlu ve olumsuz özelliklerine ulaşabiliriz. Bu sebeple de popülerliği gittikçe artan bir konudur. Bir nevi karakter tahlili görevi üstlenen isim analizleri, ebeveynlerin dikkati çekmektedir. Büşra ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları da bu ismin analizini araştırmaktadır.

          Büşra ismine sahip olan bireyler karar verirken duygusallığı ön planda tutar. Duygusal yapısıyla bilinir. Önsezileri yüksektir. Olumlu düşünme yetisi sayesinde en zor durumlarda dahi umudunu korur. Hayalperest bir yapıya sahip olduklarını söyleyebiliriz. Kararsızlık kimi zaman onlar için zorlayıcı olabilir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa