Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Burak isminin anlamı nedir? Burak ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Burak isminin analizi
        • 1

          Ülkemizde en çok kullanılan erkek isimlerinde biri de Burak ismidir. Bu sebeple Burak ismi, bebek sahibi olmayı bekleyen çiftlerin dikkatini çekmektedir. Burak isminin anlamı, Burak ne demek, Burak Kuran’da geçiyor mu, Burak isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Burak İsminin Anlamı

          İsmi tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Öyle ki isimlerin kişilik üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş de bulunmaktadır. Bu sebeple anne ve baba adayları çocukları için güzel anlamlar içeren isimlere yönelmektedir. Kötü anlamlar içeren isimler tercih edilmemektedir. Anlamlar için günümüzde genellikle internetten faydalanmaktadır. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Burak ismi de toplumda sıklıkla karşılaşılan erkek isimlerinden biridir. Hem Türkiye’de hem de diğer İslam ülkelerinde yaygın olarak kullanılır. Arapça kökenli olan bu isim birden fazla anlama sahiptir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Burak isminin anlamları şunlardır:

          • Muhammed’in, üzerine binerek mîrâca çıkması için emrine verilen semâvî binek.
          • Temiz, berrak.
          • Yıldırım, şimşek.
          • Parıldamak ve ışıldamak.
        • 2

          Burak Ne Demek?

          İsimlerin anlamları isimleri tanımlayan en önemli detaydır. Çoğu kez ilk duyduğumuz bir isim karşısında anlamını merak ederiz. Ebeveynlerin öncelikleri değişmekle birlikte ismin anlamı önemini korumaktadır. Bazı ebeveynler kulağa hoş gelen isimleri tercih ederken bazıları köken üzerinde durmaktadır. Bu sebeple toplumda Türkçe kökenli isimler olabildiği gibi Farsça ya da Arapça kökenli isimler de bulunmaktadır. Burak ismi de Arapça kökenli bir isim olup birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. Burak ismi; Muhammed’in, üzerine binerek mîrâca çıkması için emrine verilen semâvî binek, temiz, berrak, yıldırım, şimşek, parıldamak ve ışıldamak anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Burak Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynlerin öncelikleri isimde belirleyici rol üstlenmektedir. İsmin anlamı genellikle bu belirleyici faktörlerden biridir. Ancak bazı ebeveynler seçeceklerin ismin dini boyutunu da ele almaktadır. İslam âlemi için önemli bir isim tercih etmek isteyebilirler; bu sebeple de Kuran’ı Kerim’de bulunan isimlere yönelebilirler. Kuran’ı Kerim’de bulunmayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimlerin olduğunu da hatırlatmak isteriz. Burak ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığını merak etmekte ve araştırmaktadır. Burak ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Burak ismini koymak caizdir. Dolayısıyla bu ismi çocuğunuza gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz.

        • 4

          Burak İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi konusu son dönemlerde popülerliğini arttıran bir detaydır. İsim analizi kişisel özelliklerinizin sergilendiği bir listedir. İsim analizi yardımıyla hangi olumlu ve olumsuz özelliklere sahip olduğunuzu bulabilirsiniz. Son dönemlerde öne çıkan isim analizi anne ve baba adayları tarafından da ilgiyle takip edilmektedir. Hatta bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Burak ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin analizini araştırmaktadır.

          Önsezileri oldukça güçlüdür. En kötü koşullarda dahi umudunu yitirmez. İşlerini sağlama alarak gerçekleştirir; durağan yapısı vardır. Kararlar verirken kimi zaman tereddütte kalabilir. Olayları mantık süzgecinden geçirir. Etrafında tanınan bir isimdir. İş ve aşk hayatında da oldukça başarılıdır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa