Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Bilecik Haberleri

BİLECİK İL GENEL MECLİSİ HAZİRAN AYI SON BİRLEŞİMİ YAPILDI

- EK ÖNERGE MUHALEFETİN EVET OYU İLE KABUL EDİLDİ

CEM KAAN TOKA

BİLECİK (İHA) - Bilecik İl Genel Meclisi'nin haziran ayı son birleşimi, Meclis Başkanı Oğuz Sertler Başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, gündemin ilk maddesi olarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden gelen teklif ile köylerde çöp toplama hizmetlerinin düzenli yürütülebilmesi için toplam 120 bin ödenek ihtiyacın İl Özel İdaresince çevre temizlik hizmet alımı ödeneğinden ilgili birlik hesaplarına yardım yapılması talebi görüşüldü. Bu teklif oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna aktarılırken meclis başkanı konunun acil olmasından dolayı meclise 10 dakika ara verdi. Aranın bitmesiyle komisyondan gelen rapor ile Merkez, Bozüyük ve Söğüt ilçelerine 2 kişi; Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerine 3 kişinin İŞKUR ile çalıştırılması uygun görüldü. Bu rapor oy birliği ile kabul edildi.

Meclise iki ek gündem maddesi verilmesi üzerine bu gündem konularını görüşüldü. İlk ek gündem maddesi olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyelerinin önerdiği İl Özel İdaresine ait dozerin ekonomik ömrünü tamamlamış olduğundan ötürü köylerden gelen talepler doğrultusunda yeni bir dozer ve bir adet vidanjör alınması talep edildi. Bu ek önerge oy birliği ile meclis gündemine alındı.

İkinci ek gündem önergesi olarak yine MHP ve CHP meclis üyelerinin önerdiği İl Özel İdaresine ait Cumhuriyet Mahallesinde bulunan arsa üzerindeki iki katlı binanın Şafak Temizlik ve Belediye tarafından kullanılmakta olduğu belirtildi. Bunun üzerine önergede bu binanın ilgili kurumlara hangi tarihte verildiği, verilirken ihale yapılıp yapılmadığı, kaç liraya kiraya verildiği ve şimdiye kadar ne kadar kira alındığı, kira sözleşmesi yapılıp yapılmadığı yapıldı ise kimin imzaladığı soruldu. Bu soruları meclis tarafından araştırılıp bilgi verilmesi ve zarara uğratanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edildi. Bu önerge muhalefet partisinin onaylaması ile oy çokluğuyla gündem maddelerine eklendi. Ek önergelerin gündeme alınmasının ardından ikinci gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin ikinci maddesi olarak Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen teklif ile 2016 yılı mevcut yatırım programı gözetilerek asfalt programının hazırlanması talebi hakkında komisyondan gelen raporlar görüşüldü. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi olarak Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünden gelen teklif ile Bilecik ili Osmaneli ilçesi avdan sulama göletinin işletme bakım, onarım, rehabilitasyon, modernizasyon gibi sürdürülebilir hizmet üretiminin yapılabilmesi amacı ile DSİ 3. Bölge Müdürlüğüne bedelsiz devredilmesi ve devir sözleşmesinin imzalanabilmesi için idareye yetki verilesi talebi görüşüldü. Bu talep oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesi olarak Bilecik ili Pazaryeri Küçükelmalı sulama göletinin işletme bakım, onarım, rehabilitasyon, modernizasyon gibi sürdürülebilir hizmet üretiminin yapılabilmesi amacı ile DSİ 3. Bölge müdürlüğüne bedelsiz devredilmesi ve devir sözleşmesinin imzalanabilmesi için idareye yetki verilesi talebi görüşüldü. Bu talepte oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi olarak MHP ve CHP meclis üyelerinin ortak verdikleri ve oy birliğiyle kabul edilen İl Özel İdaresine ait dozerin ekonomik ömrünü tamamlamış olduğundan ötürü köylerden gelen talepler doğrultusunda yeni bir dozer ve bir adet vidanjör alınması teklifi görüşüldü. Bu teklife eski il genel meclis başkanı Serkan Yıldırım'ın finisher, kamyon ve silindirinde eklenerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edilirken gündemin son maddesi olarak yine muhalefet partilerinin kendi oylarıyla gündeme aldığı bir konu görüşüldü. İl Özel İdaresine ait Cumhuriyet Mahallesinde bulunan arsa üzerindeki iki katlı binanın Şafak Temizlik ve Belediye tarafından kullanılmakta olduğu belirtilmiş ve bunun üzerine önergede bu binanın ilgili kurumlara hangi tarihte verildiği, verilirken ihale yapılıp yapılmadığı, kaç liraya kiraya verildiği ve şimdiye kadar ne kadar kira alındığı, kira sözleşmesi yapılıp yapılmadığı yapıldı ise kimin imzaladığı soruldu. Bu soruları meclis tarafından araştırılıp bildi verilmesi ve zarara uğratanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edildi.Bu konu Plan ve Bütçe Komisyonu ile Araştırma ve Geliştirme Komisyonuna oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesi üzerine bir sonraki toplantının 11 Temmuz Pazartesi günü yapılacağı bildirilerek meclis kapandı.

(CKT-MET-Y)

07.06.2016 15:50:38 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri