Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anadolu Yayıncılar Derneği'nce (AYD) Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen "Uluslararası Kültür, Turizm ve Demokrasi Kurultayı"nda IKBY'nin referandum kararını değerlendirdi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin referandum kararının son günlerde herkes tarafından yakından takip edildiğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu kararı alan Barzani ateşle oynuyor. Öyle bir ateşle oynuyor ki bu ateş hem kendini hem 'bu ateşi eline al' diyenleri yakacak hem de bu ateşi engellemeyen herkesi, bölgeyi yakacak. Evvela orada yaşayan Kürtleri yakacak bu ateş. Ateşle oynuyor resmen. Onun için bir kez daha diyoruz ki aklıselimle hareket edin. Elinizdeki ateşi bırakın ve o ateşi söndürün. Bu referandum kararından vazgeçin ve referandumu derhal iptal edin. Bundan başka çözüm yoktur bu konuda. Çünkü bu referandum kararı bölgedeki huzura, istikrara, barışa ve güven ortamına atılmış en büyük bombadır. Bu bombanın tahribatlarının daha fazla olmaması için derhal vazgeçin."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ