Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bağcılar deprem riski haritası! Bağcılar mahalleri depreme dayanıklılık durumu nasıl
        • 1

          Bağcılar deprem riski ve dayanıklılık haritası İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmanın ardından kamuoyuyla paylaşıldı! Marmara depremiyle ilgili uzmanların uyardığı İstanbul'da yapı stoğu ve ilçelerin depreme dayanıklılığı son günlerdeki duyarlılıkla birlikte yeniden gündemde. Bağcılar ilçesi ve mahalleleri deprem riski İBB Haritasında yer aldı. Peki, Bağcılar deprem riski ne, depreme ne kadar dayanıklı? İşte Bağcılar mahalleleri depre riski haritası...

        • 2

          BAĞCILAR TARİHİ COĞRAFYASI VE NÜFUSU

          Bağcılar, İstanbul Avrupa Yakası'nda bir ilçedir. İstanbul'un ilçeleri arasında en fazla nüfusa sahip 4. ilçedir. Ulaşım açısından zengin bir ilçedir. Bağcılar'ın 2022 yılında nüfusu 740.069 olmuştur.

          BAĞCILAR RİSK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

        • 3

          Bağcılar İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içinde yer alır. Yüzölçümü 22 km²'dir. Göç alan bir ilçedir. E-5 ile TEM Otoyolu arasında kalmaktadır. Güneyinde Bahçelievler, batısında Küçükçekmece, kuzeybatısında Başakşehir, doğusunda Güngören, kuzeyinde Esenler, Esenler ve Başakşehir'e bağlı askerî araziler bulunmaktadır. Denize kıyısı yoktur. Aşınma ile meydana gelmiş yer yer düz ve dalgalı bir platoya yayılan Bağcılar ilçesinin denizden yüksekliği 50 - 130 metre arasında değişkenlik gösterir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa