Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Başkenti olarak bilinen Aydın’ın Nazilli ilçesinde 114 yıl sağlıklı ömür süren ve hayatı boyunca doktor yüzü görmeyen Hediye Candemir hayatını kaybetti. Nazilli’nin en yaşlısı olma unvanını da elinde bulunduran Candemir, Pirlibey Mahallesinde defnedildi.

        Türkiye’de en uzun ömürlü insanların yaşadığı ilçe olarak bilinen Nazilli’de 114 yaşındaki Hediye Candemir’de son yolculuğuna uğurlandı. Nazilli’nin en yaşlı ismi olarak bilinen Candemir, dün öğle saatlerinde aniden rahatsızlandı. Yakınlarının “Hayatı boyunca hiç hastaneye gitmedi” dediği Candemir, gece saat 12.00 sularında hayatını kaybetti. Torununun torununu gören ve 7 çocuk sahibi olduğu öğrenilen 1904 doğumlu Hediye Candemir’in 2 çocuğunun ise Kurtuluş Savaşı sırasında hayatını kaybettiği belirtildi. Yaşamı boyunca Osmanlı İmparatorluğunun son dönemi ve Türkiye’nin kuruluşuna tanıklık ettiği belirtilen Candemir dün öğle saatlerinde Pirlibey Çarşı Camisi’den son yolculuğuna uğurlanarak Pirlibey Kabristanlığı’na defnedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa