Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde özellikle Fransa, Almanya ve Avusturya'da aşırı sağın zaferi şok etkisi yaratırken; Finlandiya, İsveç ve Danimarka'da sol görüşlü partilerin oy oranını artırdığı görüldü.

Fransa'da sandıktan aşırı sağın birinci çıkmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron meclisi feshetti, erken seçime gidileceğini açıkladı. Almanya'da aşırı sağcı AfD Avrupa Parlamentosu'ndan ülkenin en büyük ikinci partisi oldu.

Haberi Görüntüle

Bunun yanında Finlandiya, İsveç ve Danimarka'da popülistlere ve aşırı sağa verilen destek azaldı; Yeşiller ve sol eğilimli partilere verilen destek arttı.

Guardian'a konuşan Avrupa Politikaları Merkezi Direktörü ve Kopenhag Üniversitesi Profesörü Marlene Wind, "Kısacası, bunun nedeni zaten sağ görüşlü partilerin bir süredir Kuzey Avrupa'da iktidarda olması ve iktidardayken ivme kaybetmeleri." dedi.

Wind, "Bir ülkeyi yönetmenin aslında zor olduğunu göstermek için onları uzun süre yönetmeniz gerekiyor. Bu trendi bozduğumuz anlamına gelmiyor, biz trendin ilerisindeyiz" diye ekledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ