Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kumluca ilçesinde kullanılmayan okul binası, "Köy Yaşam Merkezi" olarak hizmet vermeye başladı.

        Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri Projesi"yle kullanılmayan Ortaköy ilkokulunun binası, tadilat ve bakıma alındı.

        Çalışmanın ardından "Köy Yaşam Merkezi"ne dönüştürülen okul binasında, 4-6 yaş grubundaki çocuklara anasınıfı eğitimi verilirken, çocuklar ve gençler de kütüphaneden faydalanıyor.

        Mahalledeki yetişkin kadınlar ise Halk Eğitim Merkezince düzenlenen kurslarda eğitim görmeye başladı.

        - "Proje mutluluğu, yaşam kalitesini ve yaşam sevincini arttıracak"

        Köy Yaşam Merkezini ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yaşam merkezinde kadınların, çocukların mahalle halkının birlik beraberlik içinde bir araya geldiğini söyledi.

        Yaşam merkezinde çocukların anaokuluna devam etme imkanı bulduğunu ifade eden Uslu, "Gençler gençlik kurslarına devam ediyor. Kadınlarımız halk eğitimin açtığı kurslara katılıyor. Hem çocuklar mutlu hem kadınlar mutlu hem gençler mutlu. Bu proje mutluluğu, yaşam kalitesini ve yaşam sevincini arttıracak." dedi.

        Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya ise yıllardır kapalı bulunan okullarının yaşam merkezine dönüştürülmesinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

        Kumluca Portakal Çiçeği Anaokulu tarafından Yaşam Merkezinde kurulan kamp ateşi AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve katılanlar tarafından yakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa