Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Antalya Haberleri

DİN DERSİ ÖĞRETMENLERİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

RIZA YANIK

ANTALYA (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya'nın Alanya ilçesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine "Türk İşaret Dili ile Din Eğitimi ve Öğretimi Kursu" eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Alanya'da bir otelde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik "Türk İşaret Dili ile Din Eğitimi ve Öğretimi Kursu" düzenlendi. Eğitime Türkiye'nin farklı illerindeki 45 engelli okulunda görev alan 62 öğretmen katıldı. Eğitimde öğretmenlere Türk işaret dilindeki kavramlar ve karşılıkları, ilmihal kavramlarının işaret dilindeki karşılıkları ile Kur'an'ı Kerim ve peygamberimizin hayatı konularında bilgiler aktarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdulhalik Baş, Türkiye'nin farklı illerindeki 45 ilk ve ortaokulunda eğitim veren 62 öğretmene işaret dili eğitimi verdiklerini söyledi. Amaçlarının öğretmenlerin işaret diliyle din eğitimini etkili bir şekilde vermek olduğunu kaydeden Baş, "Türkiye nüfusunun yüzde 12'si engelli bireylerden oluşuyor. Bu da yaklaşık 9 milyon insanımız engelli demek oluyor. Bunların büyük çoğunluğu da işitme engelliler. Bunlar toplumda engeli fark edilmeyen insanlarımız. Bundan dolayı bir farkındalık oluşturamıyorlar. Din Eğitimi Genel Müdürlüğü olarak Türkiye'deki 45 ilk ve ortaokulda eğitim öğretim gören öğrencilerimize, Kuran'ı Kerim, peygamberimizin hayatı ve ilmihal dersleri veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimize yönelik işaret dili ile ilgili çalışma yaparak bir farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

Din dersi, peygamberimizin hayatı, ayet ve hadis meallerinin öğretmenlerce aktarılmasını en iyi şekilde gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Baş, eğitimin tekrarını yaz ayında bir daha gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

(RY-SÇ-Y)

04.12.2015 17:12:59 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri