Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Süper Lig'in 8. haftasında golsüz berabere biten Kasımpaşa - Bodrum FK maçında skandal bir VAR kararı verildi.

PAŞA'NIN GOLÜ VAR'A TAKILDI

34. dakikada Kasımpaşa'nın golü VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Hajradinovic'in kendi yarı sahasında savunmanın arkasına attığı pasa hareketlenen Fall, kalecinin ceza sahasını terk ettiğini görünce rakibinden sıyrılıp topu uzak mesafeden ağlara gönderdi.

Golün ardından VAR'ın uyarısıyla monitöre giden maçın hakemi Direnç Tonusluoğlu, golün öncesinde Kevin Rodrigues'in Taulant Seferi ile girdiği hava topu mücadelesinde rakibe faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. Kasımpaşa cephesi karara uzun süre itiraz etti. Lacivert-beyazlılar, maçın VAR (Video Yardımcı Hakem) hakemi Onur Özütoprak'ın protokol hatası yaptığını ifade etti.

Eski hakem Murat Fevzi Tanırlı, Kasımpaşa'da verilen skandal VAR kararını HT Spor'a yorumladı:

"Pozisyona baktığımızda Bodrumsporlu oyuncu hiçbir şekilde topa müdahale etmeye çalışmıyor ve tamamen Kasımpaşalı oyuncunun kendisine doğru nasıl hareket ettiğini gözlemliyor. Kasımpaşalı oyuncu da gelip yükseliyor, evet teması var; bu birebir çıktıkları pozisyon olsa, itse, üstüne çıksa neyse ama hiçbir müdahalede bulunmuyor. Bodrumsporlu oyuncu, tamamen topu bırakıp rakibi engelleme gayesinde. Buradan faul diyen de çıkar, değil diyen de çıkar, rakibi engellemeye çalışıyordu, kambura yatmaya diyen de çıkabilir. Açık bariz bir şekilde faul varsa VAR müdahalesi gerekebilir. Buradan açık ve bariz faulü savunma oyuncusu açısından değerlendirirsen başka bir şey söylenebilir, hücum oyuncusu açısında değerlendirirsen başka bir şey söylenebilir. O yüzden golün verilmesi daha doğru olurdu. Müdahale olan VAR kayıtları açıklanacaktır. Bu pozisyonda VAR ile hakem ne konuştu merak ediyorum. Bodrumlu oyuncunun amacı rakibi kontrol edip topa yükselmek değil; engellemek, hatta oyuncunun faul beklentisi bile yok."

Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Barış Kanbak, Bodrum FK ile 0-0 berabere kaldıkları mücadelenin ardından iptal edilen gol için tepki gösterdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ