Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yunanistan ekibi Panathinaikos AKTOR'u 12 yıl sonra THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e taşıyan Ergin Ataman, başarılı geçen sezonu şampiyonluk kupasıyla taçlandırmak istiyor.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda en son 2012'de Dörtlü Final'de mücadele eden Panathinaikos, Ataman yönetimindeki ilk sezonunda yeniden bu başarıyı elde etti.

Türk başantrenör, 24-26 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Panathinaikos'un 12 yıllık Dörtlü Final özlemine son vererek çok büyük bir başarıya imza attıklarını dile getiren Ergin Ataman, "Bu başarıda bir Türk başantrenör olarak bulunmak ülkem adına gurur verici. Bunu bir şampiyonlukla taçlandırabilirsek çok daha büyük olay olur. Bunu diğer 4 takımın başantrenörleri gibi ben de hayal ediyorum. Şampiyon olmayı tabii ki çok istiyorum." dedi.

"Türk spor tarihinde birçok oyuncumuz yurt dışında başarılı oluyor ama tabii ki bir hocanın büyük bir takımla bu başarılara ulaşması çok nadir görülen ya da hiç görülmeyen bir durum." diyen Ataman, şöyle devam etti:

"Bu konuda bir misyon üstlendiğimi düşünüyorum. Bunu yıllar önce İtalya'da başarmıştım. Şimdi de Yunanistan'da başarmaya çalışacağım. Bir Yunan takımının başında başarmaya çalışacağım. Türkiye'den çok ciddi destek aldığımı söylemek istiyorum. Yunanistan'da bana inanılmaz bir sevgi ve destek var. Türkiye'de de her kademeden çok büyük bir destek aldığımı görüyorum. Bir Türk spor adamının bu başarısının gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekse de tüm büyüklerimiz ve en önemlisi Türk halkı tarafından çok büyük gurur kaynağı olduğunu görüyorum. Herkese teşekkür ediyorum."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ