Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ABD, George Floyd'un öldürülmesinin ardından ülke genelinde başlayan gösterilerde ikinci hafta geride kaldı. Gösterilerin ilk günlerinde görülen şiddet ve yağma olaylarında gözle görülür bir düşüş yaşansa da, onlarca şehirde on binlerce kişi sokakları doldurmaya devam ediyor.

Polis reformu ve sosyal adalet talebiyle sokağa çıkan göstericilerin talepleri ise son günlerde tek bir slogan üzerinden somutlaşmış durumda: Polisin mali kaynaklarını kesin.

Yapılan son araştırmalara göre, ABD'de son 40 yılda polis harcamaları 42.3 milyar dolardan 115 milyar dolara kadar yükselmiş durumda ve bu rakamların suç oranları sabit bir şekilde azalırken, 3'e katlanmış olması Amerikan toplumunun tepkisini çekiyor. Bazı şehirlerde diğer hizmetlere ayrılan bütçenin polis bütçelerinden kat kat aşağıda olması ve Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimden, sanata, gençlik programlarından, kültüre kadar birçok alanda kesintiler yaşanırken polise ayrılan kaynaklarda herhangi bir azalma olmaması Amerikan şehirlerinde devam eden gösterilerde 'polisin mali kaynaklarının kesilmesini' bir numaralı talep haline getirdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ