Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Amasya'da bir ilkokulda öğretmen, soluk borusuna sakız kaçan ve nefessiz kalan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı.

        Fatih İlkokulunda görevli öğretmen Songül Kanar, 3'üncü sınıf öğrencisi Metin Aydın'ın sınıfta nefes almakta zorlandığını fark etti.

        Soluk borusuna şekerli sakız kaçan öğrencisinin yanına giden Kanar, Heimlich manevrasını uyguladı. Kanar'ın müdahalesinin ardından Aydın'ın nefes alması normalleşti.

        Öte yandan öğretmeninin Aydın'a Heimlich manevrasını uyguladığı anlar, güvenlik kamerasıyla kaydedildi.

        Kanar, gazetecilere, halen olayın şokunu yaşadığını ancak öğrencisini kurtardığı için mutlu olduğunu söyledi.

        Yakın zamanda ilk yardım eğitimi aldığını belirten Kanar, "İyi ki eğitim almışım, herkese de tavsiye ediyorum almasını. Öğrendiğim manevrayı yaptım. Bunu, evde iki çocuğum var, onlar için de öğrenmiştim. Ara ara da izliyorum ilk yardım videolarını. 'Başıma gelir' diyordum ama o gün bugünmüş. Halen çok heyecan, duygu karışıklığı yaşıyorum." ifadesini kullandı.

        Aydın ise sakızı çiğneyeceği sırada boğazında kaldığını anlatarak, "Hemen çöpe doğru koştum, kusacaktım ama kusamadım. Öğretmenim beni kurtardı, karnıma vurdu, ondan sonra çıkardı, kustum az." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa