Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Albayrak çiftine çirkin ifadelere tepki yağdı

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün gece Twitter'dan 4'üncü çocuğunun dünyaya geldiğini duyurdu. Bu tweet'in altında bazı sosyal medya hesaplarınca yapılan çirkin yorumlar her kesimin tepkisini topladı. Siyasiler de Berat Albayrak ve Esra Albayrak çiftine yapılan hakaretleri kınadı.

        Soruşturma kapsamında Mersin'de gözaltına alınan E.B., adliyeye sevk edildi

        "DEĞERLERİMİZDE DE YERİ YOK"

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu güzel haber karşısında bile, insanlıktan nasibini almamış bir güruh, anneliğin kutsiyetini ve çocukluğun masumiyetini hiçe sayarak organize bir saldırı ve hakaret furyası başlattı. Bu tavrı esefle kınıyor, şiddetle lanetliyorum. Vicdan ve ahlaktan yoksun bu arsızlığın manevi, kültürel ve toplumsal değerlerimiz içerisinde asla yeri yoktur" dedi.

        Altun, "Bu örgütlü ahlaksızlığa karşı tepkisiz kalanların riyakarlığını da görmezden gelemeyiz. İkiyüzlülüğü ve ahlaksızlığı zihniyetlerinin bir parçası haline getirenlere karşı biz hakikatin ve ahlakın tarafı olmayı sürdüreceğiz. Kimse hakarete uğramasın, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye daha çok mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        ''AHLAK DIŞI SÖYLEMİLANETLİYORUM''

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından paylaştığı mesajında "Dünyaya gözlerini yeni açmış bir yavruya, heyecanını yaşayan anneye ve bu mutluluğu paylaşan babaya hakaret kabul edilemez. Cumhurbaşkanımızın kızı Esra Albayrak Hanım'ı hedef alan ahlak dışı söylemi lanetliyorum. Vicdanları yaralayan nefret söylemi adalet önünde hesap verecektir." dedi.

        ''İNSANLIKTAN NASİPSİZ''

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter'dan şunları yazdı: Küfür ve hakaretten başka bir şey bilmeyen, insanlıktan nasipsiz, ahlak ve edepten mahrum şahıslara sosyal medyada da asla müsamaha gösterilmemelidir. Hamza Salih Albayrak’ın hayırlı salih bir evlat olmasını Cenabıhak’tan niyaz ediyor, Esra ve Berat Albayrak çiftini kutluyorum.

        "SEFİL VE KARANLIK ZİHNİYET"

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Esra Albayrak hanımefendiye yönelik paylaşımda bulunan kişinin 'bel hum adall'* olduğu aşikardır ve bu alçaklığı, kamu vicdanında ve hukuk önünde cezasız kalmayacaktır. Bu sefil ve karanlık zihniyeti lanetliyorum" dedi. (*Hayvandan aşağı)

        "KİRLİ BİR DÜNYA BIRAKMAYACAĞIZ"

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada, "Aile, anne, eş, çocuk duygusundan yoksun şeytanlaşmışlar sabaha kadar savcı ve polislerimiz marifetiyle gözaltına alındı... Sosyal medya hesaplarının bir bölümünün yurt dışından ve FETÖ'cü olması yine tespitimiz. Söz; Çocuklara böyle kirli bir dünya bırakmayacağız..." ifadelerini kullandı.

        "HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK"

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı yolunu işaret ettiği mesajında şunları yazdı: "Körpecik yavruya, annesine, babasına çirkin iftiralarla saldırma düşkünlüğüne sapmış, ruhunu nefrete boğdurmuş; ağzı bozuk, fikri çürük, aynı havayı solumaktan hicap duyduğumuz güruhu kınamak bile zûl geliyor. İnsanlıktan nasipsiz bu şahıslar hesabını hukuka verecektir."

        ''AHLAKSIZLARI ŞİDDETLE KINIYORUM''

        AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Dünyaya gelmiş yavrumuz Hamza Salih'in ailesine ve milletimize hayırlı bir evlat olmasını diler, kardeşlerim Esra ve Berat Albayrak çiftini tebrik ederim. Annelik ve kadınlık onurunu layıkıyla taşıyan Esra Albayrak'ı üzmeye yönelik çirkin tavrı ve böylesine insani bir durumda bile alçakça haysiyet cellatlığı yapan ahlaksızları şiddetle kınıyorum.

        "SİYASET DE İNSANLIK DA OLMAZ"

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'da şunları yazdı: "Siyasete eşlerin, çocukların, torunların özne yapılması ayıptır, ahlaksızlıktır. Böyle siyaset olmaz, böyle insanlık olmaz. Esra Hanım'ı yeniden anne olmasından ötürü tebrik ediyorum. Allah kendisine, vatanına milletine hayırlı bir evlat yetiştirmeyi nasip etsin."

        "KADINA SALDIRIYA KARŞIYIZ"

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kadınlara yönelik her türlü saldırının karşısında olacağımızı daha önce de belirtmiştik. Sayın Esra Erdoğan Albayrak’a yönelik ahlak dışı söylemleri ve çirkin ithamları kınıyorum. Allah evlatlarını güle güle büyütmeyi nasip etsin" dedi.

        "KİM OLURSA OLSUN KINAMALI"

        CHP'nin 2018'deki cumhurbaşkanı adayı ve eski milletvekili Muharrem İnce, Twitter'da "Sosyal medyada Esra Albayrak’a yönelik yapılan paylaşım ahlaksızlıktır. Bu tür paylaşımlar ister Başak Demirtaş’a yapılsın, ister Esra Albayrak’a yapılsın, kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmalıyız, kınamalıyız, yapanı da cezalandırmalıyız" diye yazdı.

        ''TÜM KADINLARI YAN YANA''

        CHP İstabul İl Başkanı Canan Kaftancı, Günün ve gündemin yoğunluğundan şuan haberdar oldum. Esra Albayrak’ın kendisine ve yeni doğmuş evladına sağlık ve mutluluk dilerken kendisine yapılan aşağılık saldırı karşısında dayanışma duygularımı iletiyorum. Kadına karşı yapılan saldırılarda tüm kadınları yan yana bulacaksınız!

        ''KADIN ONURU VE AİLE KUTSAL''

        Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter'da "Sayın Esra Albayrak’a ve yeni doğan bebeğine yönelik sosyal medyada paylaşılan çirkin ifadeleri şiddetle kınıyorum. Her zaman söylediğimiz gibi kadın onuru ve aile kutsalımızdır, dokunulamaz. Esra Hanım'ı tebrik eder, bebeğe hayırlı ömür dilerim'' dedi.

        ''HASTALIKLI BİR ZİHNİYET''

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ''Esra Albayrak'a yeni doğmuş evladı üzerinden çirkin ifadelerde bulunanlar, hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür. Daha önce de Başak Demirtaş'a benzeri yapılmıştı. Kadınlar, canınız istediği zaman hakaret edebileceğiniz, onurlarıyla oynayabileceğiniz varlıklar değildir'' ifadelerini kullandı.

        "KABUL EDİLEMEZ"

        Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise paylaşımında, "Bugün ülke olarak yine birileri adına utandık! Esra Albayrak Hanımefendi'ye yapılan ahlaksızlık kabul edilemez; kime kimden gelirse gelsin, her türlü ahlaksızlığın karşısındayız. Esra ve Berat Albayrak çiftinin yeni doğan evlatlarına sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum." ifadelerine yer verdi.

        "BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"

        Bir süre önce benzer bir saldırının hedefi olan HDP'nin tutuklu eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da Twitter'da kınama mesajı yazdı: "Esra Albayrak'a yönelik çirkin ifadeler sarf edilmesini kınıyorum. Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Esra Hanım'ın yeni çocuğunun doğumunu da tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Demokrasinin ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın."

        Gözaltına alınan şüpheli E.B.
        Gözaltına alınan şüpheli E.B.

        MERSİN'DE GÖZALTINA ALINDI

        Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın edindiği bilgiye göre Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada Bakan Albayrak ile eşi Esra Albayrak'ı hedef alan hakaret içerikli yorumun ardından, şüpheli E.B. hakkında soruşturma başlatıldı. Şüpheli E.B, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Beycan Üçkardeş'in haberine göre de, Türkiye’de her kesimden tepkiye neden olan paylaşımın sahibi E.B., yoğun güvenlik önlemleri altında Mersin Adliyesi’ne sevk edildi.

        EMNİYET: 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında ise, "Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak’ın şahsına ve ailesine yönelik olarak 30.06.2020 tarihi itibariyle sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlar yaparak kişi ya da kurumları hedef gösteren hesaplara yönelik yapılan çalışmalarda, tespit edilen 19 hesap yöneticisi içerisinden 11 şahsın yakalanarak gözaltına alınmaları sağlanmıştır. Söz konusu şahıslar hakkında adli tahkikat devam etmektedir. Türk Polis Teşkilatı, suç ve suçlularla mücadeleyi her alanda olduğu gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edecektir." denildi.

        Açıklamada, Antalya'da 2, İstanbul'da 5, Kahramanmaraş'ta 1, Manisa'da 1 ve Mersin'de de 1 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

        İSTANBUL'DAKİ SORUŞTURMADA 5 ŞÜPHELİDEN 4'Ü SERBEST BIRAKILDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada Bakan Albayrak ile eşi Esra Albayrak'ı hedef alan hakaret içerikli yorumlara ilişkin soruşturma başlatıldı.

        Soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu paylaşımları yapan şüphelileri tespit etti.

        Belirlenen adreslere operasyon düzenleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Ar-Ge Bilgi İşlem Büro Amirliği ekipleri, Kürşad Zafer U. (34), Nazif S. (37), Fatma Makbule A, (33), Önder D. (36) ve Mehmet Fatih K'yi (26) gözaltına aldı.

        İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kürşad Zafer U, Nazif S, Fatma Makbule A. ve Önder D. serbest bırakıldı.

        Mehmet Fatih K'nin işlemleri sürüyor.

        ÇİRKİNLİĞİ DEŞİFRE ETTİLER

        Habertürk yazarı Sevilay Yılman ile Turgay Güler, Süleyman Özışık, Bayram Zilan gibi tanınmış gazeteciler çirkin mesajları deşifre ederek saldırıyı kınadı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa