Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Airbus: "On binlerce kişi işsiz kalabilir" - İş-Yaşam Haberleri

        Korona virüs salgını nedeni ile en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen havacılık sektörü, Avrupa havacılık sektörünün lideri Airbus’ı da vurdu. 135 bin çalışanı bulunan Airbus'tan yapılan açıklamada, "Daha derin iş kesintilerini de içerebilecek acil önlemler alınmadıkça, korona virüs salgınından şirket olarak kurtulamayacakları" uyarısında bulunulurken, şirketin sahip olduğu nakit paranın azaldığını aktardı. Yaşanılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle işten çıkarmaların yaşanabileceği belirtilerek, "On binlerce kişi işsiz kalabilir" ifadeleri kullanıldı.

        Airbus CEO’su Guillaume Faury, geçtiğimiz cuma günü şirket personeline yazdığı mektupta, "Şirketin benzeri görülmemiş bir hızda para kaybetmeye devam ettiğini ve hava ulaşımına olan talebin, Covid-19 salgını nedeni ile durma noktasına geldiğini dolayısı ile beklemekte olduklarını ve bütün seçenekleri değerlendirdiklerini" söylemişti.

        Airbus, korona virüs salgını nedeni ile Fransa’da bulunan 3 bine yakın çalışanının maaşlarını ödeyebilmek için Fransız hükümeti tarafından sağlanan ekonomik destek programından yararlanmaya başladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa