Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bünyesinde ‘Minimal İnvaziv Üroloji Eğitim Laboratuvarı’ kuruldu. Türkiye’de devlet üniversitesi bünyesinde ilk kez kurulan laboratuvarla artık asistan doktorların laparoskopi eğitimi daha iyi şartlarda verilecek, el becerisi daha çok gelişecek.

        Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisi olan Çukurova Üniversitesi’ne bağlı Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde asistan üroloji doktorlarının laparoskopi eğitimlerini daha gelişmiş şekilde alabilmesi ve el becerilerini daha çok geliştirmesi için Avrupa Üroloji Birliği’nin temel standartlarına göre hazırlanan ‘Minimal İnvaziv Üroloji Eğitim Laboratuvarı’ kuruldu. Avrupa Üroloji Derneği tarafından akredite edilen laboratuvarda 4 istasyon yer alıyor.

        Açılışta konuşan ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, “Burada eğitim alan arkadaşlarımız önce hayvan üzerinde laparoskopi eğitimi ardından da ameliyathanede laparoskopi eğitimi alacak. Amaç burada özellikle tüm Türkiye’de yetişen üroloji uzmanlarının laparoskopi eğitimini yapabilecek durumda olması. Türkiye’de böyle bir laboratuvar, eğitim merkezi devlet üniversitelerinde ilk kez kuruldu” diye konuştu.

        ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ise asistan doktorlara en iyi eğitimi vermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

        ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz ise, “Bu büyük kurumdaki sağlık hizmetinin yanı sıra eğitimin de genişleyerek devam etmesi bizim açımızdan son derece önemli. Bizler de çok gurur duyuyoruz. Asistanların eğitimi açısından çok yararlı olacağına eminim” ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından eğitim laboratuvarının açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra alanında uzman kişiler laboratuvar ve kullanılacak tıbbi aletler hakkında bilgiler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa