Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rus lider Putin, Başkan Biden'ı Trump'a tercih ediyor

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ABD Başkanı Joe Biden'ı Donald Trump'a tercih ettiğini ancak herhangi bir ABD Başkanı ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

        Putin'e röportajı yapan Pavel Zarubin tarafından Demokrat Biden ve Cumhuriyetçi Trump'tan hangisinin 'bizim için daha iyi' olduğu soruldu.

        Putin, "Biden. O daha deneyimli, öngörülebilir bir kişi, eski ekolden bir politikacı. Ancak Amerikan halkının güven duyduğu herhangi bir ABD başkanıyla çalışacağız" cevabını verdi.

        Amerikalılar Kasım 2024'te bir sonraki ABD başkanını seçmek üzere sandık başına gidecek.

        "Muhataplarımızın düzgün insanlar olduğunu düşündük"

        Ukrayna'nın NATO'ya katılma olasılığından endişe duyduklarını belirten Putin, "Çünkü bu bizim güvenliğimizi tehdit eder. NATO'nun doğuya genişlememesi konusunda sürekli aldatılıyoruz. Beş genişleme yaptılar, tam bir aldatmaca." ifadesini kullandı.

        Rusya'nın Ukrayna konusunda önce barışçıl girişimlerde bulunduğunu ancak Minsk anlaşmalarının uygulanması konusunda da kandırıldığını vurgulayan Putin, "Pişman olduğumuz tek konu, muhatabımızın düzgün insanlar olduğunu düşünerek faal eylemlerimize daha erken başlamamış olmamızdır." dedi.

        Putin, Rusya'nın Ukrayna'daki 'özel askeri operasyona' Donbas'ta yaşanan gelişmeler nedeniyle başladığını belirterek, "Bugünkü Ukraynalı yetkililerin Minsk anlaşmalarını uygulamayı tamamen reddetmesi fiilen tetikleyici bir unsurdu." değerlendirmesinde bulundu.

        ABD'li gazeteci Carlson'ın geçen hafta yayınlanan röportajda fazla yumuşak davrandığı yönündeki değerlendirmelere değinen Putin, "Carlson'ın tehlikeli birisi olduğunu düşünüyorum. Agresif davranacağını ve sert sorular soracağını düşündüm. Bunu istiyordum çünkü benim de böylelikle sert cevaplar verme imkanım olacaktı." ifadesini kullandı.

        Putin, Carlson'ın bunun yerine farklı bir taktik kullandığını belirterek, "Birkaç kez sözümü kesmeye çalıştı ama yine de Batılı bir gazeteciye göre şaşırtıcı bir şekilde sabırlıydı." dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa