Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ABD’nin Baltimore kentinde Singapur bayraklı bir geminin çaptığı köprü yıkıldı. Kaza sonucu 6 kişini hayatını kaybederken, geminin çarpışma öncesinde acil yardım çağrısı yapmasının kayıpların artmasını önlediği belirtiliyor.

Haberi Görüntüle

Maryland eyaletindeki Francis Scott Key Bridge isimli köprünün yıkılması ile birlikte, Baltimore Limanı ile bölgenin önemli bir otoyolu da ulaşıma kapandı.

Kazanın şoku henüz atlatılamamışken, liman ve otoyolun kapanması otomotiv sektöründe bir takım endişeler yarattı.

Baltimore Limanı ABD'nin otomobil sevkiyatları açısından en yoğun limanı özelliğini taşıyor. Öyle ki, Maryland Liman İdaresi'nden alınan verilere göre, limanda 2023 yılında en az 750 bin araç elleçlendi. Motorlu taşıtlar ve parçalar, tüm Baltimore limanı ithalatının yüzde 42'sini oluşturuyor.

SEVKİYATLAR İÇİN YENİ ROTA

Kazanın ardından acil eylem planı hazırlayan ABD'li otomobil üreticileri General Motors ve Ford, Baltimore Limanı'nın kapatılmasının ardından etkilenen sevkiyatları yeniden yönlendirecek yeni rotalar arayışında olduklarını bildirdiler.

General Motors'dan yapılan açıklamada, "Durumun operasyonlarımız üzerinde minimum düzeyde etki yaratmasını bekliyoruz. Araç sevkiyatlarını diğer limanlara yeniden yönlendirmek için çalışıyoruz" denildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ