Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul’da yaşayan 85 yaşındaki Hanife Kula, "kapak içi kapak" (VIV Yöntemi) ile açık kalp cerrahisi olmadan sağlığına kavuştu.

AA'nın haberine göre; hastaneden yapılan açıklamaya göre, uyanık bir şekilde açık kalp cerrahisi olmadan "kapak içi kapak" yöntemi ile tedavi edilen Kula, operasyonun ertesi günü hastaneden taburcu edildi.

Nefes darlığı, yürümekte zorluk ve çabuk yorulma şikayetiyle Kardiyoloji bölümüne başvuran Kula’nın muayenesini Prof. Dr. Bilal Boztosun gerçekleştirdi.

Tıbbi süreçle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Bilal Boztosun, "85 yaşında aktif bir şekilde hayatını sürdüren Hanife Kula, normal hayatını idare ettiremez hale gelmiş. Bu nedenle tekrar ameliyat olduğu merkeze gittiğinde kapağının yeniden daraldığı fark edilmiş. Yıllar önce yaşadığı şikayetleri tekrar yaşayan hastamız yaşı itibarıyla yeniden açık kalp kapak ameliyatı risk taşıyordu. Biz de kasıktan girerek kapak ameliyatını tavi yöntemiyle tamamen kapalı olarak yaptık. Bu yöntem ile yaptığımız kapak içi kapak operasyonlarında son derece iyi sonuçlar elde ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ