Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Dünyanın en çok konuşulan insanlarından birisi olan, hem teknolojik gelişmelerdeki rolü hem de keskin tavırları ve dili ile spot ışıklarının daima merkezinde olan Elon Musk, bir kez daha tartışmaların odak noktası haline geldi. Son dönemde geçtiğimiz yıla göre kâr marjı düşen elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, CEO'su Elon Musk için önerilen ve 56 milyar dolar değerindeki tarihi ödeme paketi, hissedarların onayına sunuldu.

Eğer kabul edilirse, bu paket Amerika Birleşik Devletleri tarihinde bir CEO için onaylanmış en büyük ödeme paketi olacak. Ancak, ‘aşırı’ olduğu gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan bu paket, bu yılın başlarında Delaware’de bir hakim tarafından reddedildi.

"ONAYLANMAZSA OYALANACAK BAŞKA İŞ BULUR"

Durum, Tesla’nın başkanı Robyn Denholm’un, hissedarlar ödeme paketini onaylamazsa Musk’ın ‘geri adım atabileceği’ uyarısında bulunmasıyla kritik bir noktaya geldi. Şirket, 13 Haziran 2024 tarihinde yapılacak yıllık toplantıda hissedarların bu konuda oy kullanmalarını istiyor.

2018 yılında belirlenen bu ödeme planı, Tesla’nın piyasa değerinin on yıl içinde önemli ölçüde artmasına dayanıyor. Tartışmalara rağmen, Tesla’nın yönetim kurulu, Musk’ın orijinal pakette belirlenen büyüme hedeflerini gerçekleştirdiğini, şirketin hisselerinin paketin başladığı zamandan bu yana önemli ölçüde arttığını savunuyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ