Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel 100 liralık cinayet! Oğlunu öldüren baba hakim karşısında | Son dakika haberleri

        Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, 38 yaşındaki oğlu H.E'yi av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 66 yaşındaki T.E'nin "ağırlaştırılmış müebbet" hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.

        Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık T.E. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Maktulün müşteki eşi E.E. ve taraf avukatları da mahkemede hazır bulundu.

        Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan T.E, oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve sürekli kendilerine şiddet uyguladığını iddia etti.

        "UYUŞTURUCU İÇİN SÜREKLİ PARA İSTİYORDU"

        Oğlunun uyuşturucu madde almak için sürekli kendisinden para istediğini öne süren T.E, şöyle devam etti:

        REKLAM

        "Olay günü oğlum H.E. benden annesi aracılığıyla para istedi. Ben de 200 lira verdim. Üzerimde kalan 180 lirayı da başka ihtiyaçlarımız için kullanacaktım. Eşim evin avlusunda bekleyen oğluma parayı götürdüğü sırada oğlum H.E'nin bağırdığını duydum. Bir süre sonra oğlumun bahçede bulunan satır ile annesinin üzerine yürüdüğünü gördüm ve kendisine müdahale ettim. H.E'nin kolundan tutup sendeledim. H.E. yere düştü. Bu sırada hemen evin içine girip biber gazı aradım. Fakat bulamayınca yatak odasında dolapta bulunan av tüfeğini elime aldım. Dışarı çıktığımda H.E'nin satırla üzerime doğru geldiğini görünce korkutmak amacıyla 2 el ateş ettim. Kesinlikle hedef gözetmedim. Ben kimseye zarar verecek bir insan değilim. Çocuğumu öldürmeyi asla düşünmedim. Ancak oğlumun bu zamana kadar bize yapmış olduğu şiddet ve olay günü yaşananların etkisiyle ateş etmek zorunda kaldım. Pişmanım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

        "100 LİRA DAHA İSTEDİ BABASI 80 LİRAM VAR DEDİ"

        Maktulün eşi müşteki E.E. ise kocasının ölmeden önce uyuşturucu madde kullandığını ve son zamanlarda işten çıktığını da anlatarak şunları söyledi:

        "Olay günü H.E'nin avukat görüşmesi vardı. Babasından bu nedenle para istedi. Uyuşturucu madde parası istemedi. H.E. 500 lira istedi. Babası ise '200 lira param var' dedi. H.E. babasından 100 lira daha isteyince babası '80 liram var' dedi. Bunun üzerine H.E, 'kapıyı pencereyi indiririm' dedi. Bu sırada babası içeri girip elinde tüfekle geldi. H.E'ye doğru bir el ateş etti. Eşim bu sırada kaçmaya çalışırken yere düştü. Babası eşim yerde yatarken sırtına doğru bir el daha ateş etti. Sonra tüfekle benim üzerime doğru yürüdü. Ben eşime yerde tampon yapmaya çalışırken babası bana engel oldu. Sanıktan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını talep ediyorum."

        REKLAM

        TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLERE DURUŞMA ERTELENDİ

        Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, mevcut delil durumu dikkate alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve dosyadaki eksik hususların giderilmesi yönünde talepte bulundu.

        Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        NE OLMUŞTU?

        Merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi'ndeki evlerinde 11 Mart'ta uyuşturucu almak için para istediğini öne sürdüğü oğlu H.E'yi (38) tartışmanın büyümesi üzerine av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü öne sürülen T.E. (66) tutuklanmıştı.

        Uyuşturucu parası isteyen oğlunu öldüren baba konuştu
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa