Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK'ın kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın TCG Kilimli adlı Roketsan'ın denizaltı savunma roketleriyle donatılmış gemisi, ziyarete açıldı.

        Cumhuriyetin ilk şehri kabul edilen ve kömür madenleriyle ülkenin enerji lokomotifi olan Zonguldak, 103 yıl önce bugün, düşman işgalinden kurtarıldı. Kurtuluş günü için kentte etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine kayıtlı TCG Kilimli isimli askeri gemi, halkın ziyareti için Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Limanı Ro-Ro Sahası'nda demirledi. Vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte saat 10.00 itibarıyla gemiyi ziyaret etmeye başladı. Yerli üretim olan ve 'Tuzla' sınıfı olarak bilinen gemide 40 mm baş topu, 6'lı Roketsan denizaltı savunma harbi (DSH) roketi, iskele ve sancak tarafında 2 tane 12,7 mm ASELSAN Stampı (makineli tüfek) ve 2 tane su altı bomba atıcısı bulunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa