Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Yüksekova bayram namazı saati: Diyanet takvimi Yüksekova Kurban Bayram namazı saati - 2018

        Yüksekova camileri bayram namazı için hazırlanıyor. 2018 Kurban Bayramı namazı için cami ve mescitlere gidecek vatandaşlarYüksekovabayram namazı saatini araştırıyor. Peki;Yüksekova bayram namazı saat kaçta? İşte Diyanet takvimi 2018 Kurban Bayram namazı saatleri ve 2018 Yüksekova bayram namazı saati...

        YÜKSEKOVAİÇİN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA? - 2018

        YükseovaKurban Bayramı coşkusuna hazırlanıyor. İlçe genelinde cami ve mescitler günün ilk ışıklarıyla bayram namazı kılmak isteyen vatandaşlarla dolup taşacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018 yılı Kurban Bayramı namaz saatleri yayımlandı.Yüksekova bayram namazı saati de Diyanet tarafından ilan edildi. 2018Yüksekova bayram namazı saati 06.03 olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu.

        REKLAM
        İL İL KURBAN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

        BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

        Bayram namazları birlik ve beraberliğin göstergesidir ve bayram namazını kılmak farz değil vaciptir. Bayram namazı iki rekat olarak cemaat eşliğinde kılınır. Bayram namazlarında ezan okunmaz, kamet getirilmez. Bayram hutbesini dinlemek farz değil sünnettir ve namazdan sonra okunur. Cuma hutbesi ise farzdır, namazdan önce okunur.Kurban bayramında namazdan önce, bir şey yememek, namazdan sonra önce kurban eti yemek, namaza giderken yüksek sesle, özrü olan yavaşça tekbir getirmek müstehaptır. Ayrıca Kurban Bayramının arefe günü, sabah namazından, bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, erkek, kadın herkesin, cemaat ile kılsın, yalnız kılsın, farz namazından sonra selam verir vermez, bir kere "Teşrik tekbir"ini okuması vaciptir. Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır.

        REKLAM

        Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rekat

        Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında saf tutar ve "Niyet ettim Allah rızası için Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diyerek niyet eder.

        İmam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca, cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırdıktan sonra göbeği altına bağlar.

        Hem imam, hem de cemaat içinden "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir getirilir. Tekbirlerin getirilişi şöyledir:

        Birinci Tekbir: imam yüksek ses ile, cemaat de imam ile birlikte gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde olduğu gibi) ellerini yukarıya kaldırdıktan sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre beklenir.

        İkinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilir ve birinci tekbirde olduğu kadar durulur.

        Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıvermeden göbek altına bağlanır.

        REKLAM

        Bundan sonra imam, içinden "Euzü Besmele", seslice Fatiha ve bir sure okur. (Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

        Rüku ve secdeler yapıldıktan sonra ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.

        Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

        İmam içinden Besmele çeker, seslice Fatiha ve bir sure okur. Sure bittikten sonra imam yüksek sesle, cemaat da içinden (birinci rekatta olduğu şekilde) üç kere daha tekbir getirir, üçüncü tekbirin ardından eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonrasında secdeler yapılarak oturulur.

        Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina dualarını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip bayram namazını bitirirler. Bayram namazından sonra hutbe okunur.

        Haberi Hazırlayan: Gözde Ayvaz
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa