Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bursa'da konuşan Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr.OğuzGündoğdu, "İstanbul'da deprem olacağı belli. Hesaplarımıza göre 7.5 artı eksi 2 şeklinde. Bu, biriken enerjiden dönüp de hesapladığım bir şey. Bu durum bin 766 kırığının tekrar canlanmasıdır. Bir de adaların önünde 1894 depreminin de bu işe katılmasını bekliyoruz. Elbette bu olmaya da bilir" dedi.

DHA'nın haberine göre, Gündoğdu, yüksek katlı binaların doğal afetlere uygun olmasına yönelik yönetmeliğin hâlâ çıkmamasını da eleştirdi.

13 Ekim Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü nedeniyle, Bursa Valiliği ve Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından bir toplantı düzenlendi. Program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.OğuzGündoğdu, İstanbul'u bekleyen deprem tehlikesinin bir iddia olmadığını söyledi. "İstanbul'da deprem olacağı belli. Hesaplarımıza göre 7.5 artı eksi 2 şeklinde. Bu, biriken enerjiden dönüp de hesapladığım bir şey. Bu durum bin 766 kırığının tekrar canlanmasıdır" diyen Yrd. Doç. Dr.Gündoğdu, "Bir de adaların önünde 1894 depreminin de bu işe katılmasını bekliyoruz. Elbette bu olmaya da bilir. Çünkü 100 yılı aşkın bir süre geçti. O kadar bir enerji yok orada ancak beklenen depreme katılabilir de. Böyle bir şey gerçekleştiğinde depremin etkisi çok büyür" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ