Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Lüksemburg'ta kraliyet düğünü

        Lüksemburg Büyük Dükalığı Veliaht Prensi Guillaume, bugün uzun süredir birlikte olduğu Belçika Kontesi Stephanie de Lannoy ile dünya evine girdi.

        2009 yılında birlikte olmaya başlayan ve 2011'de nişanlanan 30 yaşındaki Prens Guillaume ile 28 yaşındaki de Lannoy'un resmi nikahı dün kıyıldı.

        Bugün ise Avrupa ve dünyanın diğer kraliyet ailelerinden konukların katılımı ile dini tören yapıldı.

        Çift, dün akşam düğün için ülkeye gelecek konuklarına ziyafet verdi.

        Veliaht Prens Guillaume ile müstakbel eşi de Lannoy'un, Notre-Dame Katedrali'nde yapılacak düğün törenine Belçika, Norveç, İsveç, Lichtenstein, Danimarka, Hollanda, Romanya, İngiltere'nin yanı sıra Fas, Japonya ve Ürdün kraliyet aileleri mensupları katıldı.

        Törenin ardından gelin ve damat, başkentin sokaklarından geçecek ve daha sonra sarayın balkonundan halkı selamladı.

        Prens Guillaume'nin balayı için eşine sürpriz yapmak istediği öğrenildi.

        Uluslararası ilişkiler eğitimi alan Prens Guillaume, 900 askerden oluşan Lüksemburg ordusunda yarbay olarak görev yapıyor ve Nepal'in aralarında bulunduğu bazı ülkelere insani yardım gezilerine katılıyor.

        Brüksel'deki Lovaina Katolik Üniversitesi'nde dil eğitimi alan Kontes de Lannoy ise Lüksemburg grandüşesi olabilmek için Belçika vatandaşlığından feragat etmeye hazırlanıyor.

        Tarih boyunca İspanya, Fransa ve Avusturya kontrolü altına giren Lüksemburg, 1839'da Hollanda'dan bağımsızlığını kazanarak dünyanın en küçük ülkelerinden biri olmuştu. Önemli bir finans merkezi ve dünyanın en büyük çelik üreticisi olan Lüksemburg, 80 bin dolarla dünyanın ikinci en yüksek kişi başı gayri safi hasılasına sahip.

        Nüfusu 510 bin olan Lüksemburg'un başkentinde 80 bin kişi yaşıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa