Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bomba düzeneği İstanbul'da bulundu

        İngiltere'den İstanbul'a gelen kargo uçağında Londra'da fark edilmeyen "sahte bomba"nın İstanbul'daki güvenlik taramalarında bulunduğu tespit edildi. İngiliz polisi konuyla ilgili bir Türk'ün şüpheli olarak gözaltına alındığını, olayın terörist bağlantısının olmadığını bildirildi.

        AHT

        İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, içinde saat, ateşleme fitili ve kablolar bulunan bir paket İngiltere'den İstanbul'a giden UPS kargo uçağında taşındı. Düğün pastası kutusu içine konulan "sahte bombanın" iki hafta önce kargo şirketinin ofisine bırakıldığını bildirdi. İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, "sahte bomba" olayını çok ciddiye aldıklarını ve konunun araştırıldığını açıkladı.

        Olayla ilgili 26 yaşındaki bir kişinin geçen hafta gözaltına alındığını, ancak daha sonra mayıs ayında karakola bildirimde bulunmak üzere kefaletle serbest bırakıldığını kaydetti. Polisin ise olayın terörle bağlantısı bulunmadığını açıkladığı belirtildi. Konuya ilişkin kargo şirketinin sözcüsünün açıklamasına da yer veren BBC, sözcünün "İki hafta önce, İngiltere'den İstanbul'a şüpheli bir paket taşındı. Şirketimiz, İngiliz Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği halinde olayı araştırmaktadır" sözlerine yer verdi.

        Paket içindekilerin İstanbul'daki güvenlik taramasında ortaya çıktığı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa