Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Haluk Kırcı gözaltına alındı!

        Nihat ULUDAĞ/AHT

        Ankara Bahçelievler'de 1978'de 7 TİP'li öğrencinin öldürülmesi ve Susurluk davalarının hükümlülerinden Haluk Kırcı, 2 ayrı suçtan toplm 6 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ndeniyle hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda dün Üsküdar'da bir kafeterlada gözaltına alındı. Kırcı'nın gözaltına alındığı sıraa beraberinde bulunan iki arkadaşı ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

        Son olarak 28 Mayıs 2010 günü cezaevinden tahliye olan Kırcı, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahmekesi'nde görülen davada "Var olan suç örgütünün oluşturduğu korkudan faydalanarak yağma yapmak" ve "Suç İşlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Kırcı hakkında yakalama kararı aldı.

        Mahkemenin yakalama talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Kırcı'nın dün 2 arkadaşıyla birlikte Üsküdar'daki bir kafeteryada olduğunu belirledi. Haluk Kırcı, organize polisi tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Kırcı'nın yanında beraberindeki arkadaşlarının ise suç kaydı bulunmadı.

        GECEYİ ORGANİZE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDE GEÇİRECEK

        Haluk Kırcı sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'ne getirlidi. Geceyi polis nezaretinde geçirecek olan Kırcı, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilerek cezaevine gönderilecek.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        ''Susurluk davası'' hükümlüsü Haluk Kırcı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

        Hakkında kesinleşen bir hapis cezası nedeniyle gözaltına alınan Kırcı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul Adliyesine getirildi.

        Kırcı, ''Susurluk davası'' kapsamında çarptırıldığı 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasının infazını tamamlayarak, 28 Mayıs 2010 tarihinde Maltepe Cezaevinden tahliye olmuştu.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa