Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Kafası Karışık Kontrtenor’la tanışın

        HT CUMARTESİ/Heja BOZYEL

        Hakkında yazılacak çok şey var. Ajda Pekkan aşkı, sesini kullanış şekli, sahne için seçtiği şarkılar, “yeni nesil Huysuz Virjin” denecek kadar sivri dilli ve yetenekli oluşu, yurtdışında ödüllü bir tiyatro oyuncusu ve profesyonel bir “okul terk etme uzmanı” gibi... Ama o kendini öyle güzel anlatıyor ki en iyisi susup hikâyesini onun ağzından dinlemek. Buyrun “Kafası Karışık Kontrtenor”, yani Nuri Harun Ateş ile tanışın.

        ■ Aslında tiyatrocusunuz... Sizi keşfeden de Murat Daltaban’mış... Hayalimdeki eğitimin peşinde okul değiştirip dururken her şeyden sıkılıp müziği bırakmaya karar verdim. Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nü terk ettim ve Ada Müzik’e tezgâhtar olarak girdim. Klasik müzik bölümünün başına geçtim. Bir gün Murat Daltaban geldi, ona onlarca CD dinlettim, kontrtenor olduğumu öğrendi. Aklında kalmış. Ne mutlu ki beni Mustafa ve Övül Avkıran’ın projesine önerdi. Sonra her şey değişti. “Neos Kosmos” projesinde yer aldım ve her şey böyle başladı.

        ■ Yurtdışında ödüllü bir tiyatrocu olarak yaşama şansınız varken neden buraya döndünüz? Bir süre İsviçre’de yaşadım ama aklım hep buradaydı. Burada anlamam-anlatmam-atlatmam gereken şeyler vardı... Bir de tamamen buralı hissediyorum kendimi, galiba sorunum bu.

        ■ Kafası Karışık Kontrtenor nasıl ortaya çıktı? Kafası Karışık Kontrtenor hep ortadaydı aslında. Aynadan bana bakıp duruyordu kendimi bildim bileli. Her projeden, oyundan, kurgulanmış hikâyeden bağımsız, sahneye çıkmaya karar verdiğim an, tüm kafa karışıklığımı da yanıma alıp fırladım sahneye ve yemin ederim “Ohh” dedim!

        ■ Sahne kostümlerinizi nasıl seçiyorsunuz? Sahnede ne anlatacağıma ne söyleyeceğime ve nasıl görünmek istediğime göre tasarlıyorum giyeceklerimi. Zaman zaman da tasarımcı dostlarım Murat Aytulum’un, Ezra-Tuba Çetin’in harika tasarımları üzerimde oluyor.

        ■ Söylediğiniz şarkılarınızın sıralamasını, geçişlerini siz mi düzenliyorsunuz? Evet şarkılara ve birbirlerine nereden nasıl tutunacaklarına ben karar veriyorum ve hayalimdeki düzenlemeyle, canım orkestram “Kalp Kırmayan Erkekler”in karşısına çıkıyorum. Prova sürecinde herkesin kafasından geçenler harmanlanıp şarkılara son şekli veriliyor.

        ■ Gerçekten de kalp kırmayan erkek var mı? (Orkestranızdakiler hariç.) Yok o isim ironik! Herkes kalp kırıyor ne yazık ki. İşte kırılana ya da kırana kadar geçirdiğin süre yanına kâr.

        ■ Yeni tiyatro oyunları ya da başka projeler var mı yakında? Garajistanbul konserleri tüm sezon sürprizlerimle devam edecek. Ve albüm geliyor! Çok az kaldı. Bunun heyecanı içindeyim. Prodüktörüm Samsun Demir. Albüm DMC’den çıkacak, son hazırlıklardayız. Yeni bir tiyatro projesiyse yolda.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa