Volkan Konak klasik otomobiline kavuştu
Şarkıcı Volkan Konak'ın Amerikalı şarkıcı Elvis Presley'in koleksiyonundan aldığı 1970 model Cadillac Deville Convertible aracı, 5 ayda orijinaline uygun şekilde yeniden tasarlanarak kullanıma hazır hale getirildi
- 4
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğine üye olacağını vurgulayan Konak, "Kadıköy'de klasik otomobilciler derneği var, oraya üye olacağım. Herkesin hizmetinde. İsteyen özel bir gününde, bir fuarda kullanabilir. Çünkü bizim zamanımız yok. Ben bu arabayla gezecek durumda değilim ama göz doyumu diye bir şey var. Şunu izlemek bile bana yetiyor, hiç kullanmasam da olur." ifadesini kullandı.
"Boya, döşeme yıkılıyor. Gerçekten çok farklı. Amerika'da Meksikalı bir ustaya aynı renkte boyattım, beceremedi." diyen Konak, teslim aldığı araçla müsait zamanda Trabzon'a gitmek istediğini kaydetti. - 5
Aracı satmayı düşünmediğini aktaran Konak, "Bunlar benim çocuklarım gibi. Satılmaz ama isteyen kullanabilir. Beni tanıyan bilir, hiçbir şeyimi esirgemem insanlardan. Herkes kullanabilir. Bestelerimi de öyle. Bunlar benim oyuncaklarım. Oyuncak parayla satılmaz. İsteyen kullansın hiç umurumda değil, yeter ki orijinalliğini bozmasın." diye konuştu.
Konak, aracın yabancı plaka olduğu hatırlatılan soruya, "Bir sene sonra büyük ihtimalle Alman plakası yapacağım onu. Ailem Berlin'de, Berlin plakalı olabilir." yanıtını verdi. - 6
Aracın dizaynını yapan Erbakan Malkoç, aracın getirildiği halinden eser kalmadığını ifade etti.
Malkoç, "Bize geldiğinde enkaz halindeydi. Çünkü aracın içerisinde fareler yuva yapmış. Araç artık çürüme noktasındaydı, ayakta durmakta zorlanıyordu." dedi. -
- 7
Aracın boyasından derisine tüm parçaların orijinaline sadık kalınarak değiştirildiğine dikkati çeken Malkoç, kendisi için özel bir proje olduğunu, aracın üzerinde 5 ay çalıştığı anlattı.
- 8
Malkoç, söz konusu araçtaki çizgilerin farklı olduğunu ve farklı bir bakış açısıyla üretildiğini vurgu yaparken, "O yüzden bu araçtaki en büyük sıkıntı kendi orijinal parçalarını birebir bulup araca orijinal haliyle can verebilmek. Dolayısıyla bizi en çok zorlayan aracın dış yapısı oldu." dedi.
Malkoç, yoğun emek ve büyük maliyetle kullanıma hazır hale gelen aracı iki gün sonra doğum günü olan Volkan Konak'a hediye ettiğini sözlerine ekledi.