Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkiye'den Lübnan halkının yanındayız mesajları

        Lübnan'ın başkentindeki Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda büyük bir patlama meydana gelmesinin ardından Türkiye'den de Lübnan halkına başsağlığı dilekleri ve Lübnan halkının yanında olunduğuna ilişkin mesajlar paylaşıldı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Arapça olarak paylaştığı mesajda Türkiye'nin Lübnan'ın yanında olacağını ifade etti.

        Cumhurbaşkanı paylaşımında, "Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak her zaman Lübnan'ın ve Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız." ifadesini kullandı.

        "TÜRKİYE, LÜBNAN HALKINA EL UZATACAKTIR"

        Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlamaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Şentop “Beyrut‘ta yaşanan yıkıcı patlamanın sebebi kesinleşmese de maalesef çok sayıda ölü ve yaralı var. Yaralanan iki vatandaşımıza ve Lübnan halkına geçmiş olsun diyor, yaraların tez zamanda sarılmasını diliyorum. Türkiye, pek çok ülkede olduğu gibi Lübnan halkına da el uzatacaktır” ifadelerine yer verdi.

        "LÜBNAN HALKININ YANINDAYIZ"

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kardeş Lübnan halkının ve Beyrutluların yanındayız." ifadesini kullandı.

        Çelik, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

        "Kardeş Lübnan halkının ve Beyrutluların yanındayız. Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileriz. Enkaz altında kalanların sağ salim kurtulmasını diliyoruz. Lübnan'ın kardeşi Türkiye bu zor günde kardeşlerinin yanındadır."

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter'dan paylaştığı mesajda, Türkiye'nin tüm yardımlara hazır olduğunu belirtti. Altun paylaşımında, "Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu zor günde Lübnanlı kardeşlerinin yanındadır. Kardeşlerimize yardım için tüm kurumlarımızla hazırız." ifadelerini kullandı.

        "TÜRKİYE HER TÜR YARDIM İÇİN HAZIRDIR"

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Beyrut’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Lübnan halkına başsağlığı diliyoruz. Enkaz altında kalanların olduğu haber veriliyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz. Türkiye her tür yardım için hazırdır." ifadelerini kullandı.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle Lübnan halkına başsağlığı dileyerek "En büyük temennimiz, can kaybının artmaması. Lübnanlı kardeşlerimize her türlü desteğe hazırız." ifadesini kullandı.

        Çavuşoğlu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin Twitter hesabından Türkçe, Arapça ve İngilizce yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

        "Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost ve kardeş Lübnan halkına başsağlığı diliyorum. En büyük temennimiz, can kaybının artmaması. Lübnanlı kardeşlerimize her türlü desteğe hazırız."

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa