Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

4 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanlığı görevini yapan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 25. yılında mezarı başında anıldı. Peki Turgut Özal kimdir?

TURGUT ÖZAL KİMDİR?

Halil Turgut Özal, 13 Ekim 1927 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi.Çocukluğunda pilot olmak isteyen Turgut Özal, Silifke'ye taşındıktan sonra eşeğin üzerinden düştü ve kolundan sakatlandı. Bu sakatlanma sonrasında bir kolu kısa kaldı ve böylece pilot olma isteği de zorunlu olarak bitmiş oldu.

Ailesinin Bilecik'in Söğüt ilçesine taşınmasıyla ilköğrenim hayatına Söğüt'te başlayan Turgut Özal, banka memuru olan babasının görevi nedeniyle sık sık il değiştirdi. Ortaokulu Mardin'de bitiren Özal, Mardin'de odönemlerde lise olmaması nedeniyle Konya Lisesi'nde liseye başladı. Son olarak Kayseri Lisesi'nde eğitimini tamamlayan Özal,İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği'ni burslu olarak okudu ve 1950 yılında mezun oldu. Mühendislik yapmaya başladı ve kısa bir süre sonra ailesinin isteğiyle evlendiği Ayhan İnal ile 1952 yılında kısa süreli bir birliktelik yaşadı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ