Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Taner Barlas evsiz kaldı

        Taner Barlas...

        Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın özel haberine göre Taner Barlas, 'Bücür'deki rolüne parklarda sabahlayarak hazırlandı. 71 yaşındaki Barlas, çekimler sırasında da sıcak havaya rağmen İstanbul sokaklarında kilometrelerce koşarak işine olan bağlılığını ve saygısını gözler önüne serdi.

        REKLAM

        Gösterime 21 Eylül'de girecek olan, Umut Kırca, Ömer Pınar ve Yaşar Arak'ın senaryosunu yazdığı 'Bücür', annesini bulmaya çalışan bir delikanlının yaşadığı maceraları hikâye ediniyor.

        TANER BARLAS KİMDİR?

        İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Taner Barlas daha sonra Muhsin Ertuğrul ile Haldun Taner'in de öğretmenlik yaptığı LCC Tiyatro Okulu'na girdi. Ayrıca pandomim eğitimi de alan Barlas, aldığı eğitimleri geliştirmek için İngiltere ve Polonya'ya gitti. Ulusal ve uluslararası çeşitli tiyatro ve pandomim festivallerinde oyunlar sergileyen sanatçı, çeşitli tiyatro ve pandomim oyunları yazdı, yönetti ve oynadı. 1984'te Mim Tiyatro'yu kuran Taner Barlas, mezun olduğu LCC Tiyatro Okulu'nda öğretmenlik yaptı.

        JACKIE CHAN'İN FİLMİNDE DE ROL ALDI

        Sinema oyunculuğuna 1986'da Atıf Yılmaz'ın yönettiği 'Asiye Nasıl Kurtulur'daki 'Kerim' karakteriyle başlayan Taner Barlas, 2001'de İstanbul'da çekilen Jackie Chan'in 'Altın Yumruk İstanbul'da' adlı sinema filminde de rol aldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa