Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim'de yürümek isteyen gruplara gözaltı

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli noktalardan izinsiz olarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyenler gözaltına alındı.

        Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplanan Halkın Kurtuluşu Partisi üyeleri, Taksim'e doğru yürümek istedi. "Yaşasın 1 Mayıs", "Yaşasın Halkın Kurtuluşu Partisi" sloganları atan grubu durduran polis ekipleri, kendilerine mukavemette bulunarak yürümekte ısrar eden gruptan 29 kişiyi gözaltına aldı.

        Kendilerine "Devrimci Gençlik Örgütü" ismini veren bir grup da Beşiktaş Şairler Parkı'nda toplanarak izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Grubun geçişine izin vermeyen polis, 30 kişiyi gözaltına aldı.

        REKLAM

        Şişli'de bir araya gelerek buradan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen bir grup, Şişli metro durağı önünde slogan atarak yürüyüşe geçti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruptakilerin ilerleyişine izin vermedi. Yapılan uyarılara rağmen yürüyüşlerine devam etmek isteyen gruptaki 22 kişi gözaltına alındı.

        Şişli Harbiye'de ara sokaklarından Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan 8'i kadın, 4'ü erkek 12 kişi ellerinde dövizlerle Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polis, slogan atarak yürüyen gruba müdahale etti. Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK) üyesi olduğu öğrenilen grup gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

        Gözaltına alınan şüpheliler, polis araçlarına bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        İSTANBUL VALİLİĞİ GÖZALTI SAYISINI AÇIKLADI

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "İstanbul'da '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kapsamında bugün Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunmak, Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakmak ve basın açıklaması yapmak, Maltepe Etkinlik Alanında miting yapmak amacıyla talepte bulunan sendika ve sivil toplum kuruluşlarına, valiliğimizce gerekli izinler verilmiştir" denildi.

        Ancak izinsiz grupların Taksim'e çıkmak istediği belirtilen açıklamada, "Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Kanun uyarınca alınan kararlara aykırı olarak; izinsiz toplantı ve gösteri yapmak amacıyla yürüyüş yapan ve slogan atan, güvenlik güçlerimizin uyarılarına rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 192 kişi yakalanmış ve haklarında işlem başlatılmıştır" bilgileri yer aldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa