Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Su tüketmek için en kötü 4 zaman! Hangi zamanlar su tüketilmemeli? İşte cevabı | Sağlık Haberleri
        • 1

          YEMEK YERKEN

          Çoğumuzun yaptığı yaygın bir hata, yemek yerken ve yemekten hemen sonra su içmektir. Bu alışkanlığı bırakmaya çalışın çünkü çok fazla su vücudun sindirime yardımcı olan doğal sıvılarını seyreltebilir.

        • 2

          EGZERSİZ YAPARKEN

          Egzersiz sırasında vücudu nemli tutmak önemlidir ancak egzersiz sırasında çok fazla su içmek yorgunluğa neden olabilir. Bunun nedeni, fazla suyun vücudunuzdaki sodyum konsantrasyonunu azaltabilmesi ve doğal elektrolitlerinizi tüketebilmesidir. Bunu engellemek için boğazınızı ıslatacak kadar küçük yudumları tercih edin.

        • 3

          AYAKTA

          Ayakta su içtiğinizde, su büyük bir kuvvetle hiç süzülmeden doğrudan midenize gider. Bu, suyun böbreklerinizi olumsuz etkileyebilecek şekilde mesaneye yerleşmesine neden olur. Ayrıca ayakta su içtiğinizde sistemde çok hızlı dolaşarak ciğerlerinizi ve kalp fonksiyonlarınızı bozabilir. Bu aynı zamanda sinirlerinizi, artrit ve eklem hasarına neden olabilecek bir gerilim durumuna getirebilir.

        • 4

          UYKUDAN HEMEN ÖNCE

          Uyku saatine doğru aşırı su tüketimi, gece boyunca rahatsızlık verebilir. Bu durum gece boyu sıklıkla uyanmanıza ve uyku düzeninizin bozulmasına neden olabilir.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa