Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türkiye'nin ulusal güvenliğinin anayasası olarak kabul edilen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde (MGSB), "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği, Su Kaynaklarının Korunması" ulusal güvenlik tehditleri arasında sayılıyor. Küresel iklim değişikliği sadece ülkemizi değil, bütün dünyayı ve ekosistemi tehdit ediyor. Ülkeler bu amaçla acil eylem planları hazırlayıp bu konuda büyük bütçeler ayırıyor.

Türkiye de küresel iklim değişikliği ve etkileriyle mücadele konusunda bütün kurumların katıldığı bir eylem planı hazırlıyor. İçinden geçtiğimiz süreçte belki de su kaynaklarının korunması konusunda acil olarak topyekûn ulusal bir seferberlik ilan edilmesi gerekecektir.

Küresel iklim değişikliğinin en çok etkileyeceği doğal kaynaklardan ilki şüphesiz su kaynaklarımızdır.

Türkiye’nin halihazırda kullanılabilir su potansiyeli 112 milyar metreküptür ve kişi başına 1400 metreküp su düşmektedir.

Hızlı nüfus artışına bağlı olarak artan su ihtiyacı, kuraklık, gelişen sanayi ve tarımsal faaliyetlere paralel olarak ortaya çıkan aşırı su kullanımı gibi nedenlerle yüzeysel su kaynaklarının azalması ve yer altı su rezervlerindeki düşüşler ile kirlilik kaynaklı sorunlar nedeniyle ülkemizin de yakın gelecekte su sıkıntısı çeken ülkeler arasında yer alacağı öngörülüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ