Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Stephen King "Daha iyisi yok!" Tüm zamanların en iyilerinden birisi olarak kabul etti!
        • 1

          En üretken yazarlardan birisi olan Stephen King, favori dizisini Twitter hesabından açıkladı. Sosyal medya üzerinden sık sık kitap ve dizi, film önerisi yapan King, "Daha iyisi yok" notuyla tweetini paylaştı.

        • 2

          KİNG, EN İYİ DİZİ OLARAK NİTELEDİ

          Son bölümünün yayımlanmasının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen The Wire Stephen King'in şapka çıkarttığı yapımlardan birisi. 75 yaşındaki ABD'li yazar, 7 milyon takipçili resmi Twitter hesabından diziye dair "The Wire, dostum. Daha iyisi yok" dedi.

        • 3

          David Simon tarafından oluşturulan The Wire, ABD'nin Baltimore kentinde geçiyor ve her sezon yasadışı uyuşturucu ticareti, liman sistemi, siyaset, eğitim ve medya dahil olmak üzere şehirdeki kurumların iç işleyişini, emniyetin gözünden aktarıyor.

          GERÇEK DENEYİMLER İŞLENDİ

          Geçmişte Baltimore'da polis muhabirliği yapan Simon, diziyi şehirdeki eski bir cinayet masası dedektifiyle, devlet okulu öğretmeni olan yazar Ed Burns'ün deneyimleri ile yansıttı. The Wire daha sonra yoksulluk, eşitsizlik, ırk ve yolsuzluk gibi sosyal konuların daha geniş bir araştırmasına dönüştü.

        • 4

          TÜM ZAMANLARIN EN İYİ DİZİLERİNDEN BİRİSİ

          Burns ve Simon'ın deneyimleri ile The Wire, o dönemde Amerikan televizyonlarında eşi benzeri olmayan özgünlük ve gerçekliği ortaya koydu. Düşük izlenme oranına sahip olsa bile The Wire tüm zamanların en iyi dizilerinden birisi olarak kabul ediliyor.

          Ayrıca King dizide kendisine nasıl hissetmesi gerektiğini söyleyen müziklerin yer almamasını da çok beğenmiş.

          Kaynak: Independent

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa