Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Sezonun ilk Grand Slam’i olan Avustralya Açık’ın heyecan dolu yarı finalinde gülen taraf, İsviçreli raket Roger Federer’i 6-1, 6-2, 3-6, 6-3’lük setler sonunda 3-1 yenen dünya 1 numarası Novak Djokovic oldu.

İlk sette iki servis kıran Sırp tenisçi, 21 dakika gibi kısa bir sürede seti rahat bir şekilde 6-1’le aldı. Djokovic’in etkili oyununun şokunu üzerinden atmakta zorlanan Federer, basit hatalarının önüne geçemedi ve 2. seti de 6-2 ile yitirerek iki farklı geriye düştü. 3. sette daha konsantre görünen Federer karşısında 6. oyunda servisini kırdıran Djokovic, seti 6-3’le kaybetti. Direncini düşürmeyen Nole, servislerdeki istikrarını sürdürdü. 4. ve son sette ikinci servis puanlarının (8/8) tamamını alan Djoker, 8. oyunda servis kırdı (5-3), maçı 6-3 ile 4 sette noktaladı. 2008, 2011, 2012, 2013 ve 2015’te şampiyonluğa uzanan Novak Djokovic, bu sonuçla Avustralya Açık’ta 6. kez finale yükselmiş oldu. Nole’un finaldeki rakibi, bugünkü Murray- Raonic maçının ardından belli olacak.

SERENA ŞAŞIRTMADI

Dünya 1 numarası Serena Williams, yarı finalde A. Radwanska’yı 6-0 ve 6-4’lük setlerle yendi ve adını finale yazdırdı. ABD’li raket, Radwanska’ya karşı olan galibiyet serisini de 9 maça taşıdı.

20 YIL SONRA ALMAN FİNALİST!

Angelique Kerber, sürpriz isim Britanyalı Johanna Konta’yı 7-5, 6-2’lik setlerle yenip kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükseldi ve Serena’nın rakibi oldu. 28 yaşındaki raket, böylece Avustralya Açık’ta 20 yıl sonra finale çıkan ilk Alman oldu. Tek kadınlar finali yarın oynanacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ