Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Sürprize hazır olun! - Futbol Haberleri

        AMilli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Almanya maçı öncesi temkinli konuşurken galibiyetin sürpriz olacağını belirtti.

        İşte tecrübeli hocanın bugünkü Almanya sınavıyla ilgili düşünceleri: “Önümüzde 3 seçenek var; Galibiyet zor, beraberlik olabilir, mağlubiyeti hiçbirimiz istemiyoruz. Almanya 8’de 8 yaparak geldi. Nasıl oynayacağımız sır değil, kontrollü atak sistemiyle sahada olacağız. Yapabilirsek tempoyu bizim belirlememizi isterim. Beraberlik iyi sonuç ama sürpriz de yapabiliriz” Hiddink konuşmasında Türk futbolcuların ‘cesur’ yapısının zaman zaman dezavantaj yarattığını belirtirken “Oyun içinde bazen beklerimiz topun ilerisine gidiyor. Orta saha ve hücum oyuncularını da buna kattığımızda 6-7 futbolcumuz topun önünde oluyor ki bunu Almanya karşısında kesinlikle yapmamamız gerek” dedi. Konuşmaları yüzünden kendisi hakkında ‘karamsar’ bir algı oluştuğunu fark ettiğini belirten Hiddink “Aslında karamsar değil gerçekçiyim. İspanya, Hollanda ve Almanya gibi rakiplere fırsat verirseniz sizi hemen öldürürler” dedi.

        ‘İŞTE ARDA’NIN MAÇI...’

        Oyuncuların bireysel performanslarını da değerlendiren Hiddink “Arda, Atletico’da birkaç maç oynadı. Sezon başına göre çok iyi durumda. ‘İşte tam Arda’nın maçı diyebileceğiniz bir maç’, Burak çok formda. En önemli özelliği bir kere başaramazsa ikinciyi denemekten çekinmemesi. Servet ve Emre de hazır” dedi. Schweinsteiger’e yapacakları baskıyla Almanya’nın hücum bağını kesmeyi planlayan Hollandalı kendisine yapılan “Sizin döneminizde büyük zafer yaşamadık”

        hatırlatmasına ise şu yanıtı verdi: Belki de yarındır (bugün)

        HTSPOR/Erhan TELLİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa