Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 1 - Olympiakos: 0 | MAÇ SONUCU - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR.COM

        Hazırlık karşılaşmasında Yunan ekibi Olympiakos ile mücadele eden Beşiktaş, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

        Vodafone Arena'da düzenlenen maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona erdi. İkinci yarının 58. dakikasında Tolgay Arslan'ın asistini değerlendiren Ömer Şişmanoğlu, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren isim oldu.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele siyah beyazlıların galibiyetiyle sonuçlandı.

        Beşiktaş, 13 Ağustos'ta Galatasaray ile Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek

        BEŞİKTAŞ: 1 - OLYMPIAKOS: 0

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Murat Özcan, Cemal Bingül, Bahtiyar Birinci

        BEŞİKTAŞ: Boyko (Dk. 46 Fabricio), Beck (Dk. 90+1 Mustafa Pektemek), Marcelo, Necip Uysal, Tosic, Tolgay Arslan (Dk. 81 Rhodolfo), Hutchinson (Dk. 90 Gökhan Gönül), Kerim Frei (Dk. 60 Aras Özbiliz), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Quaresma), Olcay Şahan (Dk. 46 Adriano), Cenk Tosun (Dk. 46 Ömer Şişmanoğlu)

        OLYMPIAKOS: Leali, Vouros, Botia (Dk. 46 Da Costa), Retsos, De la Bella (Dk. 63 Tsimikas), Milivojevic (Dk. 46 Cambiasso), Zdjelar (Dk. 77 Androutsos), Bouchalakis (Dk. 67 Fortounis), Pardo, Manthatis, De Freitas Seba

        GOL: Dk. 57 Ömer Şişmanoğlu (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 63 Cambiasso, Dk. 89 Tsimikas (Olympiakos)

        SON 3 HAZIRLIK MAÇINI KAZANDI

        Beşiktaş, yeni sezon yaklaşırken performansını artırmayı sürdürdü.

        Avusturya kampındaki ilk maçta Suudi Arabistan'ın El Hilal takımıyla 1-1 berabere kalan, yoğun yağmur nedeniyle sadece 53 dakika oynanabilen Hoffenheim maçından da 0-0 beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı takım, son 3 hazırlık maçını kazandı.

        İspanya'nın Eibar takımını Avusturya'da 3-0 mağlup eden Beşiktaş, İstanbul'daki ilk hazırlık karşılaşmasında Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Beylerbeyi'ne 4-0 üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena'da ise Olympiakos'u 1-0 mağlup etti.

        YENİLER İKİNCİ YARIDA OYNADI

        Siyah-beyazlı takımın yeni transferleri Adriano, Fabricio, Aras Özbiliz ve Gökhan Gönül, Olympiakos karşısında ikinci yarıda şans buldu.

        Adriano ve Fabricio, ikinci yarının ilk dakikasından itibaren görev alırken, Aras, 60. dakikada teknik direktör Şenol Güneş tarafından sahaya sürüldü.

        Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Gökhan Gönül ise 90. dakikada şans buldu. Tecrübeli futbolcu, taraftarların sevgi gösterisiyle oyuna dahil oldu.

        Geçen sezon başında transfer edilen ancak uzun süreli sakatlık yaşayan Brezilyalı savunma oyuncusu Rhodolfo da 81. dakikada şans bularak, Vodafone Arena'daki ilk heyecanını yaşadı.

        ÖMER ŞİŞMANOĞLU HASRETİNİ SONLANDIRDI

        Olympiakos karşısında ikinci yarıda Cenk Tosun'un yerine şans bulan Ömer Şişmanoğlu da siyah-beyazlı formayla Dolmabahçe'deki hasretini sonlandırdı.

        Beşiktaş'ın 2013-2014 sezonu başında kadroya dahil ettiği Ömer, takımının eski adıyla BJK İnönü Stadı'nda son olarak 17 Mayıs 2014'te Gençlerbirliği maçında oynamıştı. Siyah-beyazlı oyuncu, 2014-2015'te Eskişehirspor ve bir sonraki sezon Atiker Konyaspor ve Antalyaspor takımlarında kiralık olarak görev almıştı.

        Ömer Şişmanoğlu, 57. dakikada attığı golle Dolmabahçe hasretini mutlu bir şekilde sonlandırdı.

        Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar 90+1. dakikada Beck'in yerine oyuna giren Mustafa Pektemek'e ilk önce tepki gösterdi. Taraftarlar, daha sonra bu oyuncuya tezahüratla destek verdi.

        GOLCÜLER ATMAYA DEVAM EDİYOR

        Beşiktaş'ın yaptığı hazırlık maçlarında, forvetlerin etkili oyunu sürüyor.

        Siyah-beyazlı takımın yaptığı hazırlık maçlarında forvetler Cenk Tosun ve Ömer Şişmanoğlu üçer kez fileleri havalandırdı. Kadrodaki diğer forvet Mustafa Pektemek de bir kez gol sevinci yaşadı. Hazırlık maçlarında 9 gol kaydeden Beşiktaş'ta iki golü de Tolgay Arslan ile Aras Özbiliz attı.

        STOPERLER SÜREKLİ DEĞİŞTİ

        Siyah-beyazlılarda savunmanın göbeğinde görev alan Marcelo'nun yanındaki isim, maç içinde sık sık değişti.

        Maça Necip Uysal ile başlayan Marcelo, ikinci yarının ilk bölümünde sol bek Adriano'nun oyuna dahil edilmesiyle bu bölgeden stopere çekilen Tosic ile devam etti.

        Teknik direktör Şenol Güneş'in 81. dakikada Tolgay'ın yerine Rhodolfo'yu oyuna dahil etmesiyle Tosic tekrar sol beke geçerken, Marcelo bu sefer Rhodolfo ile savunmanın göbeğinde rakip atakları önlemeye çalıştı.

        Bu arada, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da karşılaşmayı izledi.

        Maçın ardından statta kısa süreliğine Yunan müziği çalınarak Olympiakos'a jest yapıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Yavuz Ağıralioğlu: Meclise Sokmayacağız

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa