Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarlarından Gaziantep - Galatasaray maçı yorumu - Galatasaray Haberleri
        • 1

          Ahmet Çakar: Nefes aldı

          "Galatasaray için çok ama çok kritik bir maçtı. Madrid bozgunundan sonra olası bir puan kaybı Galatasaray'da bütün dengeleri değiştirebilirdi. Üstelik Fatih hoca, ciddi rotasyon riskini de almış. Ömer, Ahmet, Emre Taşdemir, Adem gibi yerli oyuncularla maça başladı."

        • 2

          "Kolay değil, birçok maçta bir yerlisi yokken dün gece 4 yerli ile başlamak risktir. Ama bu risk en azından dün akşam için iyi sonuç verdi. Özellikle ilk yarı Galatasaray, sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı."

        • 3

          "Dün gece gösterdi ki şartlar ne olursa olsun bir takımda yerli oyuncular varsa camianın ruhunu sahaya yansıtıp diğer oyunculara da geçirebiliyorlar. Kalitesi düşük olsa da takımı ateşleyebiliyorlar."

        • 4

          "Milyonlarca Euro alan birçok yıldızın olduğu Galatasaray'da eğer Ömer takımı ateşleyebiliyorsa bunun sebebi de yerli oluşudur. Sonuçta Galatasaray rahat nefes aldı, ligde tepeye tutundu ve milli araya rahat girdi."

        • 5

          Levent Tüzemen: Görüntüsü değişti

          "Fatih Terim'in istikrar adına yabancılardan kurduğu kadroya yerli oyuncuları monte etmesi Galatasaray'ın görüntüsünü değiştirdi. Antep'te muhteşem olmasa da futbolun doğrularını oynamaya çalışan bir oyuncu grubu gördük."

        • 6

          "Çok koşan, çabuk oynayan, hücuma dikine paslarla hızlı çıkan, topa ve oyuna hükmeden bir Galatasaray izledik. Çalışkanlığıyla göz dolduran Ömer Bayram iyi oyunuyla tüm arkadaşlarını motive etti."

        • 7

          "Galatasaray koştuğu sürece Feghouli 'Maestro' olur. Lemina orta alanda terazinin kulbu gibiydi. Muslera topu oyuna sokarken sürekli Lemina'ya oynadı. Uzun süreli maç oynama alışkanlığına ihtiyacı olan Lemina'nın yanında Ndiaye tipinde güçlü bir oyuncu olursa Galatasaray orta sahası 'Melo-Selçuk modeli' gibi çok güçlenir."

        • 8

          Ömer Üründül: Sonuç başarılı

          "Galatasaray oyunu istediği gibi domine etti. Kontrolü elinden hiç bırakmadı. Pozisyonlar buldu, iki de gol attı. Birincisinde vuruş çok güzeldi, ikincisinde de hazırlanış."

        • 9

          "Eğer Galatasaray bugüne kadarki deplasmanlarda ilk defa tek tehlike atlatmışsa, moral bozukluğu ve yorgunluğa rağmen maçı rahat kazanmışsa o zaman başarılı olmuş demektir bu maç için."

        • 10

          "Ben en çok Ahmet Çalık, Ömer Bayram ve Feghouli'yi beğendim. Gaziantep için bu maçı kaybetmek önemli değil. Çok yeni bir oluşumun ciddi bir zamana ihtiyacı varken bugüne kadar topladığı 15 puan başarıdır."

        • 11

          Evren Turhan: Çare 3'lü savunma

          "Fatih hocanın vurduğu neşter ilk yarıda takıma olumlu yansıdı. Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Ömer Bayram ve Adem Büyük çok iyi oynadılar. Ömer Bayram müthiş bir gol attı ve 2. golü hazırladı. Andone sakatlanıp çıktı. Yerine Babel girdi ve çok etkili oldu. Kesik yemek onu ateşlemiş."

        • 12

          "Galatasaray'da şu gözüktü, takım kendine gelene kadar 3'lü savunma oynayacak. özellikle dış sahada bu takım kesinlikle 3'lü savunma ile oynamalı."

        • 13

          "Fizik olarak hazır olmayan Galatasaray, belki daha farklı kazanacağı maçı ilk yarıda attığı gollerle kazandı. Real Madrid hezimeti sonrası haftayı galibiyetle kapatarak milli ara öncesi yara sardı."

        • 14

          Serkan Korkmaz: Ezber bozmak

          "Fatih Terim'in kendi ezberini bozmakta zorlandığını söylüyorduk. Fatih hoca dün akşam Gaziantep'te ciddi şekilde bu ezberi bozmayı başardı. Açıkçası kötü futbola ve kötü gidişata 'dur' demek için zorlu bir deplasmanda fazla cesur davrandığını da söylemek lazım. Nzonzi'siz ve Donk'suz, Ahmet Çalık'lı bir 3-5-2 hayli riskliydi."

        • 15

          "Terim'in dün akşam kazanmış olması işlerin yoluna girdiğini göstermez. Yine de farklı isimlerin rotasyonda kullanılmış olması önemli bir forma rekabeti yaratacak ve bu takıma olumlu yansıyacak diye düşünüyorum."

        • 16

          Rıdvan Dilmen: Şampiyonluğun ciddi adayı

          "Bu maç 3 gün, 3 gece oynansa, Galatasaray yenerdi. 2 gol atıyor, 2 top direkten dönüyor, 3-4 pozisyon daha buluyor, rakibin de 1 pozisyondan fazlası yok. 19 puanı aldığı için, Galatasaray şampiyonluğun ciddi adayıdır, puan barajı düşük zaten. Anadolu'da puan almak artık çok kolay olmuyor."

        • 17

          "Galatasaray, kötü giden sezonunda 19 puanı cebine koydu, 6 deplasmanı bitirdi, liderin 2 puan gerisinde, maç fazlasıyla Beşiktaş'ın 4 puan önünde. Ligin en formda takımı Sivasspor, onu da yendi Galatasaray."

        • 18

          Erman Toroğlu: Feghouli kazanılmalı

          "Feghouli Galatasaray'da mutlak kazanılması gereken bir oyuncu. Feghouli'nin ikinci golde gittiği yere Belhanda gitmez. Öyle kral bir adam. Belhanda hakeme küfür eder, rakibe küfür eder, taraftara küfür eder. Öyle ahlaklı bir adam. Çok ahlaklı bir çocuk."

        • 19

          "Galatasaray, 10-15 dakikalık baskı yapamıyor. Fenerbahçe'yi dün beğenmedik ama bu Galatasaray'dan daha çok basıyor. 15-20 dakika basıyor. Bir 10 dakika dinleniyor, 10 dakika daha basıyor. Galatasaray basamıyor."

        • 20

          Serdar Ali Çelikler: İlk defa strateji belirledi

          "Terim de bu sezon ilk defa ama ilk defa sahaya konsantre olup BİR STRATEJİ belirlemişti. PSG ve Real Madrid maçlarında da 3-5-2 denemişti ama ilk defa dizilişin yanında bir farklılık yaratarak stratejiyi de değiştirmişti. Pasla falan uğraşmadan direkt oyuna yönlendirmişti takımını."

        • 21

          "Geride 3 stoper ve önlerindeki Lemina geriyi sağlama alacak, Adem ve Andone'ye toplar uzun atılacak, rakiplerden seken topları Emre - Mariano - Ömer - Feghouli alıp yeniden hızlı hücuma geçilecekti. Plan iyi işledi. Pozisyon üretilemedi ama rakibe hiç ama hiç kontra fırsatı da tanınmadı."

        • 22

          "Bu strateji, 0-0'da ve 1-0'da iş yaptı. Bir de 0-1'de görmek lazım. Galatasaray kadrosu 3-4-3 oynar. 4-1-4-1 oynar. 4-4-2 oynar. 3-5-2 oynar. Bir tek 4-3-3 oynayamaz. Terim bu zamana kadar olmayacak bir sistem denedi ama sonuç alamadı. Bundan sonra bir daha o dizilişi denemeyecektir diye tahmin ediyorum."

        • 23

          İbrahim Yıldız: Yerlilerin pozitif katkısı

          "Fiziksel ve mental yorgunluğu kadro değişikliği ile gidermek istiyordu Terim… Bugüne kadar, 11 yabancı oyuncu ile izlediğimiz sarı-kırmızılılar bu kez 4 yerli oyuncusuna forma verdi. Fatih Terim’in bir süredir revizyon diye söz ettiği değişimin ilk işaretiydi sahaya çıkan kadro…"

        • 24

          "Bu düşünce olumlu sonuç verdi. Deplasmanda alınan galibiyet takımın şampiyonluk iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Aslında Galatasaray’ın en kolay maçlarından birisiydi Gaziantep karşılaşması. Doğru dürüst direnç gösteremeyen, mücadele gücü düşük bir ekip karşısında sarı-kırmızılılar kolay bir galibiyet aldılar."

        • 25
        • 26
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa