Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs’ta yapılması beklenen kritik seçime dair mesaisine resmen başladı. Kurul, seçim sırasında izlenecek usul ve yöntemlere ilişkin genelgelerin yazımına başladı. Bu kapsamda ilk toplantı gerçekleştirildi. Peki YSK seçim süresince hangi kararları alacak, hangi genelgeleri yayımlayacak. Seçim kararı alınmasının ardından YSK nasıl bir yol izleyecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Mart’ta, 14 Mayıs’ta yapılmak üzere seçim kararı alması bekleniyor. Bu kararın ardından Yüksek Seçim Kurulu, toplanarak seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına dair kararını alacak. Bu kararda; ilk turun 14 Mayıs’ta ikinci turun 28 Mayıs’ta yapılacağı belirtilecek. YSK bu toplantıda kamu görevlilerin istifa etmesi gereken tarihleri de ilan edecek. Bu kapsamda, milletvekili olmak isteyen kamu görevlileri için 4-5 günlük bir süre açıklanacak. Tabi bu kararda; istifa etmesi gereken kamu görevlileri de tek tek sayılacak.

Haberi Görüntüle
KİMLER İSTİFA EDECEK?

YSK’nın Haziran 2018 genel seçimleri için aldığı kararda; milletvekili adayı olmak isteyen şu isimlerin görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini belirtmişti:

"Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, öğretim elemanları, YÖK üyeleri, RTÜK üyeleri, Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ile belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar…"

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ