Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son Dakika: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanı belli oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin yeni başkanı İsmail Gülle oldu.

        25. Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerindeİsmail Gülle, Oğuz Satıcı ve Tahsin Öztiryaki yarışıyordu.Tahsin Öztiryaki, halihazırda TİM Başkanvekilliği görevine devam ederken, Oğuz Satıcı 2001-2008'de TİM başkanlığı yapmıştı.

        Yeni Başkan İsmail Gülle ise 2003-2018'de İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürmüştü.

        440 delegenin oy kullandığı TİM'in yaklaşık 71 bin üyesi bulunuyor. İsmail Gülle, geçtiğimiz günlerde TİM’i ihracatçıların sorunlarına çözüm getirerek, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaştırabilecek bir yönetim anlayışı ile idare etmek istediklerini söylemişti.

        389 delegenin katıldığı seçimde İsmail Gülle, 149 oy alarak ihracatçıların yeni başkanı oldu.

        Seçimde Tahsin Öztiryaki 140, Oğuz Satıcı da 109 oy aldı. Genel Kurul'da ayrıca 27 sektör konseyi başkanı da belirlendi.

        Seçimin ardından açıklama yapan Gülle, TİM'in en medeni seçimini gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "Bugünden itibaren verdiğiniz bu görevi sizin adınıza en güzel şekilde kullanacağım. Makam küçülecek, hizmetler büyüyecek. Kimse oyunun dışında kalmayacak. TİM'i, söz verdiğimiz gibi çok farklı bir kurum haline getireceğiz. 20 sene TİM'in her noktasında hizmet ettim. Bundan sonra da daha güçlü, proaktif ve yaratıcı olacağız. Kazanan ihracatçı oldu."

        İSMAİL GÜLLE KİMDİR?

        1960 yılında Sivas'ta doğan İsmail Gülle, ilk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü'nde ihtisas programını tamamlayan Gülle, halen pamuk ipliği üretimi, örme kumaş imalatı, boya tekstil terbiyesi yapan ve kendi enerjisini kendisi üreten entegre bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

        REKLAM

        2003-2018 yılları arasında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Gülle, aynı zamanda, Sivas İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmekle birlikte, İSO ve İTO Üyesi'dir. İngilizce bilmektedir. Gülle, evli ve iki çocuk babasıdır.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa