Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğince Bayrampaşa'da bir otelde gerçekleştirilen "Büyük Rumeli Aile Bayramlaşması"na katılan Şentop, ramazanın diğer aylardan özel ve kıymetli bir ay olduğunu söyledi.

Şentop, ramazanda dünya genelindeki 2 milyar Müslümanın Allah'la olan ilişkisini gözden geçirdiğini ve takvasını güçlendirmek için ibadet ettiğini belirtti.

Birçok coğrafyada yaşanan savaş ve krizlere değinen Şentop, savaşın can kayıplarına, yıkımlara ve büyük göç dalgalarına sebep olduğunu vurguladı.

"10 MİLYONUN ÜZERİNDE İNSAN YER DEĞİŞTİRDİ"

Türkiye'deki düzensiz göç konusuna uzaktan bakan ve yeteri kadar destek vermeyen Avrupa ülkelerinin, bugün Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle oluşan göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Şentop, "Göç küresel bir sorun ve biz muhtemelen bunun başlangıç aşamalarındayız. Dünyadaki demografik gelişmeleri doğru takip etmek lazım. Dünya nüfusunda 1750-1950 yıllarında, 200 sene içerisinde pek ciddi bir değişim yok. Dünya nüfusunun yüzde 20'si Avrupa'da yaşıyor, yüzde 55-60 arası Asya'da yaşıyor, yüzde 9 ila 12 arası Afrika'da yaşıyor. Amerika sabit, aşağı yukarı bugün de öyle. 1950'den günümüze geldiğimizde 2000'lerin başında dünya nüfusunun Avrupa'da yaşayanların oranı yüzde 20'den 10'a düşüyor, Asya yine aşağı yukarı 50-55 arası ayrı, Afrika yüzde 16-17'lere yükseliyor." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ