Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İçişleri Bakanlığı'nca Türk Tabipler Birliği'nin Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili değerlendirmeleri hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Bakan Soylu'dan da gün içinde benzer bir açıklama gelmişti.

Açıklamada, ayrıca, "Türk Tabipleri Birliği'nin merkez konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur." denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin, ülkemizin ve milletimizin milli birlik ve beraberliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef almış terör örgütüyle mücadele kapsamında ulusal mevzuat ve BM Şartı 51.Madde ile BM GENEL KURULUNUN 1373, 1624, 2170 ve 2178 sayılı terörle mücadele bağlamında aldığı kararlar uyarınca başlattığı meşru, hukuka uygun ZEYTİN DALI HAREKATI ile ilgili SAVAŞ değerlendirmelerine yer vererek yaptığı açıklama ülkemize ve milletimize alçakça saldırılarda bulunanların dışında kimseye bir yararı yoktur ve açıklama terör örgütü ile onun iç ve dış destekçileri dışında karşılık bulamamıştır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ