Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberi Ukrayna Dışişleri Bakanı istifa etti | Dış Haberler

        24 Şubat 2022'de Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başladığı günden bu yana Ukrayna Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Dmitry Kuleba istifa etti. Kuleba'nın yanı sıra iki başbakan yardımcısı ve üç bakan da istifa etti.

        Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, istifa dilekçesini Ukrayna Meclis Başkanı'na sundu. Kuleba'nın ve diğer bakanların istifa kararı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin kabinede değişiklik mesajı vermesinin ardından geldi.

        Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba'nın yanı sıra Başbakan Yardımcıları İrina Vereşçuk ve Olha Stefanişina ile Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyşin ve Adalet Bakanı Denis Malyuşka ile Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ruslan Strelets de istifa etti.

        REKLAM

        PARLAMENTO'DAN 3 BAKANA ONAY

        Ukrayna Parlamentosu'nda "Golos" partisini temsil eden Milletvekilli Yaroslav Jeleznyak, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, parlamentoya istifa dilekçelerini sunan Ukraynalı bakanlar, başbakan yardımcısı ve diğer yetkililer hakkında oylamaların yapıldığını bildirdi.

        Jeleznyak, istifasını sunan her yetkili için ayrı bir oylamanın yapıldığını kaydederek, Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşçuk tarafından sunulan istifa dilekçesinin onaylanmadığını kaydetti.

        Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin, Adalet Bakanı Denis Malyushka, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ruslan Strelets ile Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olha Stefanişina'nın istifalarının onaylandığını aktaran Jeleznyak, Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın istifa dilekçesine ilişkin görüşme sürecinin ertelendiğini bildirdi.

        Jeleznyak, ertelenmenin ne zamana kadar ve hangi sebeplerle yapıldığına ilişkin bilgi vermedi.

        Jeleznyak, ayrıca, Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Vitali Koval'ın istifasının da onaylanmadığını kaydetti.

        ZELENSKIY'DEN DEĞİŞİKLİK MESAJI

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy dün akşam yaptığı açıklamada, hükümeti güçlendirmek için değişiklikler yapılacağını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Sonbahar Ukrayna için son derece önemli olacak. Ve devlet kurumlarımız Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu sonuçları elde edebileceği şekilde kurulmalı. Hükümette bazı alanları güçlendirmeliyiz ve değişiklik kararları hazırlandı."

        Kuleba, 2020 yılından bu yana Ukrayna Dışişleri Bakanı olarak görev yapıyordu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa