Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son yıllardaki tek gollü galibiyetle kupaya uzanma geleneği İstanbul'da sona erebilir.

Avrupa futbolunun en büyüğünün belirlendiği "Devler Ligi"nde, final maçlarındaki gol sayıları modern futbolun getirdikleri ve taktik savaşlarının etkisiyle yıllar geçtikçe azalıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde en son 0-0 sona eren maçın üzerinden tam 20 yıl geçti. 2002-03 sezonunda iki İtalyan ekibi Inter ile Juventus'u Old Trafford Stadı'nda karşı karşıya getiren maçta gol sesi çıkmadı. Milan, penaltılarla rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak kupaya uzandı.

2003'ten bu yana oynanan 6 finalde 2, 4 finalde 3, 3 finalde 4, 2 finalde 5 ve 1 finalde de 6 kez fileler havalanırken, turnuvadaki son 3 final ise 1-0'lık skorlarla sona erdi.

2020'de Bayern Münih, 2021'de Chelsea, 2022'de de Real Madrid, tek golle Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Üç maçta da goller ilk 60 dakikada atıldı ve kalan dakikalarda skor tabelası değişmedi.

21. yüzyılın en gollü finali İstanbul'da oynandı

İstanbul, 2004-05 sezonundaki Liverpool-Milan finalinde sadece unutulmaz geri dönüşlerden birine değil, aynı zamanda 21. yüzyılın en gollü finaline ev sahipliği yaptı.

Milan'ın ilk yarıyı 3-0 önde kapadığı, Liverpool'un ikinci yarıda attığı 3 golle uzatmalara götürdüğü mücadele, toplam 6 golle bu yüzyılın en gollü finali oldu.

İtalyan ekibinin gollerini Maldini ve Crespo (2), İngiliz temsilcisinin gollerini ise Gerrard, Alonso ve Smicer attı.

Bu yüzyıldaki 5 gollü iki finalde ise Real Madrid'in imzası var. Turnuvanın en başarılı kulübü olan Real Madrid, uzatmalara giden 2014 finalinde Atletico Madrid'i, 2017'de de Juventus'u 4-1'lik skorlarla yenerek kupaya uzandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ